Samochód +/- 10tys. + tuning

12 Cze 2009, 10:09

tutaj masz ciekawego Lanosa [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ja bym poszukal Lanosika po lifcie czyli z tymi zespolonymi tylnymi lampami bo naprawde super to wyglada
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

12 Cze 2009, 13:08

chlopak dopiero odebrał prawko a ci mu auta po 150km- chcecie by się zabił?
najpierw musi wprawy nabrać na teraz to Ci polecam właśnie Lanosa
Loosmo
Początkujący

12 Cze 2009, 15:12

mi osobiscie podoba sie ten Lanos u mnie w linku :lol:
Barol
Awatar użytkownika

13 Cze 2009, 10:26

siema. nic nie mam do lanosa ale wg mnie to badziewie. zaobaczcie an tego slicznego rovera 200:

[link do oferty na Allegro wygasł]

to jest to ;] a nie jakis hłamski lanos ;/
licealista18
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

13 Cze 2009, 10:50

tak tylko ze jak ci zwina koła i zobaczysz go na ceglach to dopiero bedziesz mial Rovera :lol:

[ Dodano: Sob Cze 13, 2009 12:15 ]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

13 Cze 2009, 12:31

kolego to po ch** pytasz nas o auto jak i tak robisz po swojemu?
Lanos 100 razy lepszy od roweru
Loosmo
Początkujący

13 Cze 2009, 13:54

no wlasnie kup sobie Lanosa za 6000-7000zl i do tego jakies alumki i bedzie wygladal prawie jak ten Rover,tutaj pokaze przyklad Lanosa ktorego kojarze ze zlotow i jest to wedlug mnie najlepiej stuningowany Lanek w Polsce
http://twojafura.pl/auta/324/kaniowy-daewoo-lanos
Barol
Awatar użytkownika

13 Cze 2009, 17:39

A może coś takiego przypadnie Ci do gustu? Akurat z Lublina więc nie musiałbyś nigdzie jeździć. Tyle, że z tym silnikiem nie będzie to demon prędkości. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Ten rover z linku jest po dzwonie z tyłu. Poza tym do lanosa miałbyś zawsze więcej tańszych części. Może lepiej kupić coś mniej szpanerskiego nauczyć się na tym dobrze jeździć i zbierać pieniądze żeby za powiedzmy 2 czy 3 lata kupić jakąś na prawdę fajną furkę z większą mocą i wtedy brać się za tuning? Na chwilę obecną polecić mogę też fiata bravo. W tej cenie znajdziesz z silnikiem 1,9 JTD np. [link do oferty na Allegro wygasł]

Tu jeszcze 2 ciekawe lanosy:
[link do auto.pl wygasł]
[link do auto.pl wygasł]
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

14 Cze 2009, 07:45

no wlasnie ten Lanos z Lublina jest całkiem dobry tylko do calosci silnik mi nie pasuje bo jest to paliwożerny mół jak już to 1.5 albo 1.6 silnik
Barol
Awatar użytkownika

14 Cze 2009, 13:32

Można szukać jeszcze hondy civic VI w hatchbacku lub coupe ale ciężko jest znaleźć niezajechaną w dobrej kondycji - o bezwypadkowości nie ma raczej co marzyć. Na pewno będzie też starsza i z dużo większym przebiegiem niż taki lanos czy fiat.

Na szybko z allegro wyrwałem takie 2 - myślę, że w szczególności ta pierwsza powinna Ci się spodobać zwłaszcza, że do Rzeszowa z Lublina nie jest tak daleko:
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

16 Cze 2009, 21:32

polecam [link do aukcja.onet.pl wygasł]
sebarekord
Nowicjusz

Miejscowość: Bieslko Biała

16 Cze 2009, 21:58

no nastepny reklamuje swoje auto
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

08 Wrz 2009, 00:39

licealista18 napisał(a):czesc.
zamierzam kupic samochód.
to bedzie mój pierwszy samochód.
chce żebyście mi coś doradzili. chce żeby w miare mało palił silnik nie wiekszy niż 2.0 chyba żę (TD) no i byl szybki ;p
wstepne pieniadze to 10 tys zł na samochód.
po jego kupnie zrobie jakis tuning utwardze zawieszenie, dobre felgi itp. nie jeakas wies ;) i chce żeby moje autko sie do tego dobrze nadawało

prosze o pomoc.

pozdrawiam[/b]

Kup sobie zadbaną calibrę, najwyżej z silnikiem 2.0 8V 115 KM, jak czujesz się na siłach to 2.0 16V 150 KM,( wychodziły jeszcze 2,5 V6 170 KM i 2.0 4x4 turbo 200 KM) tylko uważaj bo to dość szybkie samochody. 2.5 V6 z kumplem w 5 osób jechaliśmy 245 km/h trasą Warszawa-Kraków a co dopiero 2.0 turbo. Nie patrz na golfy, czy lanosy, kto to widział żeby przy czymś takim tuning robić, a za tyle jak dobrze poszukasz wyrwiesz BARDZO zadbany egzemplarz, w skórze, full elektryce itp.

trochę stuningowana, ale nie agrotuning.

tu masz też fajną.

czysta bez żadnego tuningu w ładnym stanie.

tu masz najmocniejszą na allegro cali w tej chwili, ale to dla ciekawostki V- max oceniam na 260 może więcej. Skrzynia 6 biegów tylko 4x4 ta akurat nie ma. Wymiatacz 304 KM przy tej wadze i oporze powietrza:P

klima full elektryka, bez tuningu.

ostatni wypust calibry, skóra, bez tuningu, full.

Samochody szybkie ze względu na niski opór powietrza stawiany przy większych prędkościach. Mi 16V szła 220:P Mi się wydaje lepsze i ładniejsze od golfa, lanosa, czy hondy civic, a co do spalania... moja paliła coś około 8-12 litrów LPG w zależności od jazdy.
Dużo jeździłem calibrą i bardzo nie narzekałem na nią. Ponadczasowa linia nadwozia. Nigdy się nie starzeje. Chyba że lubisz lipne heatchback :P
Oplowe silniki 2.0 8V znoszą dobrze gaz, tanie naprawy, silnik bezkolizyjny itp.
Patrz ponadczasowo i jeździj POWOLI, bo moim obecnym samochodem 4.0 300 km się nie da:P Jak ktoś pisze, że lanosem czy czymś innym się zabijesz to jego sprawa. Wszystkim można nawet maluchem czy oplem astrą 1.4 8V :/ a nawet skuterem. Jak ktoś nie myśli i nie ma wyobraźni na drodze wszystko może się zdarzyć. Nie będzie Twoja wina to ktoś w Ciebie przywali. Jesteś młody to rodzinne auto Ci nie potrzebne:P A jak ktoś pisze, że golf czy coś podobnego nadaje się do tuningu to nie mogę nieraz. Przecież przy tym nie ma tyłu praktycznie. Gdzie tu co przyczepić ewentualnie nawet mała lotka nie pasuje:P
BenWade
Nowicjusz

Miejscowość: Błędów