licealista18 napisał(a):czesc.
zamierzam kupic samochód.
to bedzie
mój pierwszy samochód.chce żebyście mi coś doradzili. chce żeby w miare mało palił silnik nie wiekszy niż 2.0 chyba żę (TD) no i byl szybki ;p
wstepne pieniadze to 10 tys zł na samochód.
po jego kupnie zrobie jakis tuning utwardze zawieszenie, dobre felgi itp. nie jeakas wies
i chce żeby moje autko sie do tego dobrze nadawało
prosze o pomoc.
pozdrawiam[/b]
Kup sobie zadbaną calibrę, najwyżej z silnikiem 2.0 8V 115 KM, jak czujesz się na siłach to 2.0 16V 150 KM,( wychodziły jeszcze 2,5 V6 170 KM i 2.0
4x4 turbo 200 KM) tylko uważaj bo to dość szybkie samochody. 2.5 V6 z kumplem w 5 osób jechaliśmy 245 km/h trasą Warszawa-Kraków a co dopiero 2.0 turbo. Nie patrz na golfy, czy lanosy, kto to widział żeby przy czymś takim tuning robić, a za tyle jak dobrze poszukasz wyrwiesz BARDZO zadbany egzemplarz, w skórze, full elektryce itp.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
trochę stuningowana, ale nie agrotuning.
[link do oferty na Allegro wygasł]
tu masz też fajną.
czysta bez żadnego tuningu w ładnym stanie.
tu masz najmocniejszą na allegro cali w tej chwili, ale to dla ciekawostki V- max oceniam na 260 może więcej. Skrzynia 6 biegów tylko 4x4 ta akurat nie ma. Wymiatacz 304 KM przy tej wadze i oporze powietrza:P
klima full elektryka, bez tuningu.
ostatni wypust calibry, skóra, bez tuningu, full.
Samochody szybkie ze względu na niski opór powietrza stawiany przy większych prędkościach. Mi 16V szła 220:P Mi się wydaje lepsze i ładniejsze od golfa, lanosa, czy hondy civic, a co do spalania... moja paliła coś około 8-12 litrów LPG w zależności od jazdy.
Dużo jeździłem calibrą i bardzo nie narzekałem na nią. Ponadczasowa linia nadwozia. Nigdy się nie starzeje. Chyba że lubisz lipne heatchback
Oplowe silniki 2.0 8V znoszą dobrze gaz, tanie naprawy, silnik bezkolizyjny itp.
Patrz ponadczasowo i jeździj POWOLI, bo moim obecnym samochodem 4.0 300 km się nie da:P Jak ktoś pisze, że lanosem czy czymś innym się zabijesz to jego sprawa. Wszystkim można nawet maluchem czy oplem astrą 1.4 8V :/ a nawet skuterem. Jak ktoś nie myśli i nie ma wyobraźni na drodze wszystko może się zdarzyć. Nie będzie Twoja wina to ktoś w Ciebie przywali. Jesteś młody to rodzinne auto Ci nie potrzebne:P A jak ktoś pisze, że golf czy coś podobnego nadaje się do tuningu to nie mogę nieraz. Przecież przy tym nie ma tyłu praktycznie. Gdzie tu co przyczepić ewentualnie nawet mała lotka nie pasuje:P