Witam państwa
![Uśmiechnięty :)]()
W ostatnim czasie zdałem grzecznie prawko jazdy i zastanawiam się nad pierwszymi 4 kółkami
Posiadam 10.000 zł .. resztę chcę sfinansowym jakiś łagodnym kredytem wielkości około 5 tysięcy.
Do tego posiadam 2 tysiące na pakiet startowy .
Czego oczekuję ?:
1. Samochodu na dojazdy do pracy .. Około 2 tysiące w ciągu miesiąca . (20 % Warszawa , reszta to w sumie "po trasie" ) Chciałbym aby koszt za samo paliwo zszedł do tych 25 zł ..
2.Niezbyt dużych opłat (Brak zniżek) dodatkowo poważnie zastanawiam się nad AC.
3.Samochód nie wyglądający jak dla kobiety
4. Kombinuje, żeby miał wyświetlacz ;> takie jakieś mam zboczenie, bądź wnękę na radio takie no .. kwadratowe ?
5. Podstawowe wyposażenie - klima , szyby automatyczne... ale to ma już chyba każdy w tej cenie
![Wink ;)]()
O jakich myślę ?
Mazda 6 benz + gaz trochę przekracza mi budżet ( z instalacją gazu 17-18 tyś)
Opel Astra III - tutaj zastawiam się nad dieslem którego mogę dostać od 16-17 .. Co ciekawe Benzyniaki kosztują podobnie + Zagazowanie.. ale ponoć spalanie w trasie schodzi do 6 litrów ..
Honda Jazz .. ostatecznie myślę jeszcze o tym małym benzyniaku , gdybym dostał go za 12-13 k i zagazował ?
Ogólnie nie jestem piratem drogowym .. Ale chciałbym w razie czego móc spokojnie i w miarę komfortowo rozpędzić się do 120-130 km .
Kuszą mnie te małe samochody dzięki którym z gazem można osiągnąć nawet 15 zł /100, ale czy coś takiego sprawdziłoby się na trasie ?
To chyba tyle ?