Samochód +/- 15 tyś dla chłopaka , oszczędny

03 Wrz 2014, 16:07

Witam państwa :)
W ostatnim czasie zdałem grzecznie prawko jazdy i zastanawiam się nad pierwszymi 4 kółkami :)

Posiadam 10.000 zł .. resztę chcę sfinansowym jakiś łagodnym kredytem wielkości około 5 tysięcy.
Do tego posiadam 2 tysiące na pakiet startowy .

Czego oczekuję ?:
1. Samochodu na dojazdy do pracy .. Około 2 tysiące w ciągu miesiąca . (20 % Warszawa , reszta to w sumie "po trasie" ) Chciałbym aby koszt za samo paliwo zszedł do tych 25 zł ..

2.Niezbyt dużych opłat (Brak zniżek) dodatkowo poważnie zastanawiam się nad AC.

3.Samochód nie wyglądający jak dla kobiety ;-)

4. Kombinuje, żeby miał wyświetlacz ;> takie jakieś mam zboczenie, bądź wnękę na radio takie no .. kwadratowe ?

5. Podstawowe wyposażenie - klima , szyby automatyczne... ale to ma już chyba każdy w tej cenie ;)

O jakich myślę ?
Mazda 6 benz + gaz trochę przekracza mi budżet ( z instalacją gazu 17-18 tyś)

Opel Astra III - tutaj zastawiam się nad dieslem którego mogę dostać od 16-17 .. Co ciekawe Benzyniaki kosztują podobnie + Zagazowanie.. ale ponoć spalanie w trasie schodzi do 6 litrów ..

Honda Jazz .. ostatecznie myślę jeszcze o tym małym benzyniaku , gdybym dostał go za 12-13 k i zagazował ?

Ogólnie nie jestem piratem drogowym .. Ale chciałbym w razie czego móc spokojnie i w miarę komfortowo rozpędzić się do 120-130 km .

Kuszą mnie te małe samochody dzięki którym z gazem można osiągnąć nawet 15 zł /100, ale czy coś takiego sprawdziłoby się na trasie ?

To chyba tyle ? :)
PioreQ
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 03 2012
Auto: będziemy kupować :)

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najczęściej wybierane samochody przez Polaków
    Rozmaite narodowości wyróżniają się różniącymi się od siebie zwyczajami, tradycjami, ale także nurtami, w które wierzą. Jedni podają sobie rękę na przywitanie, natomiast inni uważają ten sposób ...