Samochod 18-22tys

29 Sie 2010, 09:12

witam. Może wy mi doradzicie bo nie moge sie zdecydować:D Jaki samochodpolecacie e do 22tys. Musi to byc rok minimum 2001 diesel dobrze zeby był sedan ewentualnie hatchbem tylko nie taki jak golf czy focus, raczej jak mondeo czy mazda6 (zeby nie był ścięty) Samochod powinien byc wygodny i wmiare możliwości jak najlepiej wyposżony. Co polecacie. Ja osobiscie mysle przede wszystkim o avensis T22 i octavi. Oczywiscie żadno odkrycie iż chciałbym jak najtańszy w utrzymaniu. Słucham pomocnych:)
pop1
Początkujący

Miejscowość: nikad

29 Sie 2010, 09:20

Nic lepszego od E46 w tych autach nie znajdziesz, skąd pomysł na zmianę?
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

29 Sie 2010, 09:29

zrezygnowałem bo kompletnie zadnego w odpowiednim stanie nie moge znalezc:/ tego bmw w porządnym stanie chyba nie da sie znalezc:/ Wiec postanowilem wybrac troche gorsza klase samochodu za troche mniejsza kase. Szczegolnie ze mieszkam w lubelskim to tu praktycznie w ogole tego bmw nie sprzedaja.
pop1
Początkujący

29 Sie 2010, 09:34

Brzmi rozsądnie, dobrego BMW nikt tanio nie odda. Może poszukaj E46 318i? Znajdziesz na pewno w lepszym stanie niż diesel'a za tą kaskę, a jak nie robisz tych 30tys rocznie to diesel nie ma większego sensu.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

29 Sie 2010, 09:58

Zdecydowanie Avensis ! Poszukaj może 1.8 w benzynie.
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

29 Sie 2010, 10:14

318i w lubelskim tez nie ma a zrezygnowalem juz z jezdzenia daleko daleko... bo to nie ma sensu jade i nawet 5 min nie ogladam bo na pierwszy rzut oka widac ze nie ma sensu kupowac. A po za tym szukam diesela i nikt mnie nie przekona do zmiany decyzji:D wiec prosze o polecanie dieseli :P
pop1
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Renault EZ-ULTIMO to samochód autonomiczny
    Warszawa posłużyła jako sceneria do dla filmu promocyjnego oraz realizacji sesji zdjęciowej najnowszego samochodu autonomicznego Renault EZ-ULTIMO, oficjalnie pokazanego po raz pierwszy na Salonie Samochodowym w Paryżu. W ...

29 Sie 2010, 10:22

Avensis D-4D :wink:
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2005

29 Sie 2010, 10:46

Odpada praktycznie cała klasa B i C, jeżeli nie ma być to "ścięte" auto. Zostaje segment D. Jeżeli dodamy sobie ograniczenia, że od 2001 roku i koniecznie diesel i jeszcze auto w dobrym stanie, a nie parch, to zaczyna się robić ciężko.
Zaczynamy więc wybierać w tym co jest, a nie w tym co powinniśmy. Może Ford Mondeo 1.8 TDCI (mnie osobiście nie przekonuje ten silnik), Seat Toledo 1.9 TDI, Volvo S40. Skoda Octavia jak najbardziej też będzie dobrym wyborem.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

29 Sie 2010, 12:51

Mondeo odpada moj ojciec jezdzi mondeo Wiec chcialbym pojezdzic czyms innym teraz:) tak w ogole to odbra fura nic sie nie psuje i jak na rodzinny samochod to jak w sam raz:) A co myslicie o Bora? ostatnio przyszedl mi do glowy. Ale ostatecznie chyba bede kupować avensis o ile jakąś znajde. W lubelskim jakoś malo tych samochodow godnych uwagi:/ Toledo cieżko wyszukać z jakimś dobrym wyposażeniem:/ nawet podlokietnikow wiekszosc nie ma. A jako ze ojca fordem jezdzilem tyle czasu z bardzo dobrym wyposazeniem to cieko byloby sie przyzwyczaic:D
pop1
Początkujący

29 Sie 2010, 12:59

Peugeot 406 FL 2.0 HDI.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2000

29 Sie 2010, 13:32

NO no peugeot całkiem niezła rada. myslicie ze lepszy peugeot czy toyota?
pop1
Początkujący

29 Sie 2010, 16:35

Trudno powiedzieć, Peugeot będzie trochę nowszy w dodatku cieszy się opinią auta bezawaryjnego nawet wśród taksówkarzy, zapewne bogaciej wyposażony i trochę lepiej się prowadzi.
Toyota z kolei pewnie z rok-dwa starsza będzie no i nieco bardziej niezawodna ale części ma droższe i trudniej kupić godny uwagi egzemplarz ale jak już siętaki trafi to nieco łątwiej będzie go odsprzedać.
Ja bym się skłaniał w kierunku Peugeota, choć Avensis to też bardzo dobra propozycja.[/code]
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2000

29 Sie 2010, 18:14

tylko jeszcze jedno czy 406 da jakąś przyjemnosc z jazdy:P bo jak patrze to chyba dość kiepskie ma osiagi;P Do 100km/h około 13 sekund:p a nie wchodzi w gre silnik wiekszy niz 2.0 bo jestem mlodym kierowca i duzo wiecej bym placil za taki:)
pop1
Początkujący

30 Sie 2010, 13:59

A ja skłaniałbym się do Octavii,fajny rodzinny sedan. Do 22 tyś na pewno spotkasz w dieslu z rocznika młodszego niż 2001. i bogatym wyposażeniu. Możesz ewentualnie poszukać Avensis,ale lepsza bedzie Skoda.
PanSamochodzik1
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź