Samochód 20-30 tyś zł najlepszy w tej cenie

14 Lut 2014, 19:35

Jakość wykonania na podobnym poziomie, ceny części również. Wiadomo dziwne porównywać Golfa do koreańca ale różnica wieku konstrukcji zrobiła swoje i taki Golf V nigdy nie błyszczał na tym polu jakoś np. łuszczy się lakier bezbarwny na przyciskach w VW.
W Golfie nie ma dobrych silników, prócz 1,6MPi który jest powolny i sporo pali w porównaniu do 1,6 koreńskiego. Opel za to daje na prawdę szeroki wybór w silnikach i można znaleźć coś mało palącego i coś szybkiego.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

14 Lut 2014, 19:51

soap napisał(a):Ps. Co to ta auto flota? Coś w stylu gazetowej auto giełdy ?

Auto po flocie, czyli jako nowe kupione hurtem przez dużą firmę i upalane przez jej przedstawicieli. Często gęsto oszczędzano na ich serwisie
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

16 Lut 2014, 17:53

Co można powiedzieć o silnikach dieslowych w tych samochodach? Jak się sprawują? Czy są awaryjne?
soap
Nowicjusz

Auto: Nie mam

16 Lut 2014, 19:25

u mnie w pracy były firmowe i30. 1.6 crdi (brak dwumasy i chyba FAP), świetny silnik, bardzo przyjemna dynamika, dobre prowadzenie (wielowahacze przód i tył), fajne wnętrze, i co ważne awaryjnosc na znikomym poziomie
pilarzan
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 04 1997
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Renault Laguna III
Silnik: 2.0 16V
Typ: Liftback

26 Lut 2014, 15:50

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

opłaca się? Auto ma kratkę, 90km 1.6 diesel, sprzedawca mowi ze opusci 500\
prosze o szubka podpowiedź
soap
Nowicjusz

26 Lut 2014, 16:01

Moim zdaniem jest ok i sprzedawca nie ukrywa, że auto było malowane na błotniku. Silnik prosty i trwały, zrobi sporo km, jeden właściciel z PL i co najważniejsze wersja już z europejskiej fabryki czyli lepszej jakości. Łuszczący się srebrny lakier na kierownicy to typowa przypadłość jak i przepalające się żarówki.
Przyjrzyj się czy pod uszczelkami nie ma początków korozji ale to raczej spotyka się w wersjach z kolorem pastelowym.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Glikometr - tester płynu chłodniczego - instrukcja
    Cześć, pokażę Wam jak działa glikometr przyrząd którym możemy przetestować temperaturę wrzenia i przemarzania płynu chłodniczego który znajduje się w układzie chłodzenia samochodu. Dlaczego warto kontrolować ...
    Kopiowanie samochodów
    Policyjne źródła donoszą,że w ostatnim czasie bardzo wzrosła ilość kradzionych samochodów.A właściwie nie kradzionych,ale kopiowanych.Polega to na tym,że kradzione sa dokumenty samochodu i na ich podstawie jest ...

26 Lut 2014, 16:05

Wygląda okej, tylko ta kratka... Sprawdź czy auto było użytkowane przez niego :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

26 Lut 2014, 16:45

Moje pierwsze odczucia po jeździe próbnej : sprzęgło trochę nisko łapie, coś szumi chyba łożysko. I trochę głośno chodzi, czy to tylko w tym silniku tak głośno pracuje?
soap
Nowicjusz

27 Lut 2014, 13:18

Ja tradycyjnie polece fokusa mk2 fl bo nielubie przepłacać za marke jak to jest np. z vw,
Najlepiej wersja titanium lub ghia, silnik jak duzo jezdzisz w trasie tylko diesel, ale jak sie tluczesz po miesce i krotkie dystanse polecam benzyne. Warte uwagi może być tez Megane 3.
kristof855
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 04 2002
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: C-Max
Silnik: 1.8 TDCI 115 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Rok produkcji: 2009

27 Lut 2014, 19:49

A ja Ci powiem tak
proponuje Ci Astre H z najlepszym silnikiem 2.0T (170km lub 200km) przy normalnej jezdzie w trasie mozesz zejsc spokojnie do 7L, po miescie 8,5-9 (wystarczy nie meczyc turbo), w razie potrzeby jest czym przycisnac(wtedy spalanie wieksze) bardzo elastyczny, trwały i w razie jakby Ci nieodpowiadalo mozna zalozyc gaz i wtedy bedziesz mial torpede za grosze. Ogolnie kupisz takie auto z nieduzym przebiegiem i bardzo dobrze wyposazone za stosunkowo nieduza kase.

:wink:
Nethann
Aktywny

Auto: Astra h Gtc
Silnik: 1.4
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2006