Ja ze swojej strony też polecam Nubirę. Mam taką z grudnia 1999 roku i do dziś nie ma na niej żadnej rdzy
![Zszokowany :shock:]()
Aż mnie to dziwi. A jeżdżę nią codziennie i mało tego - non stop stoi na dworze. Rzadko kiedy w garażu. Nubirki II ( taką mam ) mają dość fajne wyposażenie - 4 elektryczne szyby, elektrycznie sterowane i podgrzewane lusterka, centralny zamek, alarm, 2 poduchy ( kierowca i pasażer ), ABS, wspomaganie kierownicy hydrauliczne, klima manualna lub automatyczna ( zależy jak się trafi ) no i co najwazniejsze prawie wszystkie mają LPG i co jeszcze ważniejsze, silniki Nubirek lubią gaz. Ja mam kombi z silnikiem 2,0 16V i gazu pali mi 10 litrów w jeździe mieszanej. PB nie psrawdzałem, bo jak jest LPG to się jeździ na LPG a nie na Pb.
Podobne wyposażenie do Nubir II mają też Espero. Kolega z klubu ma i też jest zadowolony. Mówił, że rdza zaczeła brać mu drzwi od kierowcy, ale zrobił i narazie jeździ.
Zarówno w Nubirachh jak i w Espero można też trafić na skrzynię automatyczną, ale ta ma chyba tylko 3 biegi, więc raczej nie jest to ekonomiczne.
No i jak pisałem, do Dewoo są w miarę tanie i dostępne części. wiele rzeczy można zrobić samemu, bo przedewszystkim posiadają system samodiagnozy sterownika ( błędy można wymigać kontrolką silnika ).
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...