Samochód 3 drzwiowy hatchback/coupe ok 6 000

28 Sie 2011, 14:32

Jak w temacie poszukuję samochodu 3 drzwiowego, może to być hatchback bądź coupe. Przeglądałem allegrosza i inne serwisy, natknąłem się na takie wozidełka (kolejność przypadkowa)
Megane coupe, lanos, bravo/brava, civic, celica? pewnie są jeszcze inne modele... Co polecacie, liczy się dla mnie oczywiście koszt zakupu oraz eksploatacji więc zgazowane auta są mile widziane.
Pozdrawiam
hektor
Początkujący

Auto: Poszukuję <help>

28 Sie 2011, 16:26

Ja polecę Fiata Brava 1.2 16v 82km spalanie oscyluje od 5 do 8l/100km. Silnik jest wystarczający do komfortowego podróżowania.
adammtv
Aktywny

Miejscowość: Złoty Stok

28 Sie 2011, 16:51

a to nie jest ten sam co siedzi w sienie 1.2? choć nie ta ma 75km... aktualnie takim jeżdżę (mojego ojca) troszkę mułowate jest ale tragedii nie ma i taka "dynamika" mogłaby mi odpowiadać choć oczywiście wolałbym coś mocniejszego, awaryjność jest mi znana i także do zaakceptowania. spalanie 5-8 lpg? czy pb?
hektor
Początkujący

Auto: Poszukuję <help>

28 Sie 2011, 16:58

PB oczywiście przy LPG spalanie wzrasta o około 20-25%.
adammtv
Aktywny

Miejscowość: Złoty Stok
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

V-ósemki w planach Lexusa. Jest nowy patent
    Lexus słynie z cenionych silników V8. Japończycy podkreślają też, że – mimo mody na zelektryfikowane napędy i systemy automatyzujące jazdę – zamierzają nadal produkować samochody dla wymagających entuzjastów ...