do S40 2.4D D5 to jest rakieta
![Uśmiechnięty :)]()
jedyny minus że auto nie jest za duże a silnik dość spory, pod maską nie ma za dużo miejsca, serwisując do trzeba się trochę namęczyć
![Uśmiechnięty :)]()
2.0 D jest całkiem spoko, 136KM i 320Nm w zupełności wystarcza, spalanie 6-6.5 litra w cyklu mieszanym. S40 to nie za duże auto i nie aż tak ciężkie, dwulitrówka świetnie się sprawdza. Po 2006 roku poprawiono już usterki tego silnika i teraz nie ma problemów z nimi.
D5 natomiast to bardzo dobry silnik, wytrzymały i ekonomiczny, producent określa jego żywotność na 750kkm ale znam auta co już mają ponad 1 milion i mają się dobrze.
Znalezienie w kraju D5 w dobrej wersji wyposażenia (tu polecam wersję Momentum) będzie dość ciężko, przy sprowadzaniu z zagranicy pamiętaj o wyższej akcyzie 18.3%.
Do 45k pln myślę że znajdziesz spokojnie 2009 rocznik a nawet modelowo 2010.
Polecam markę i model, mam to samo tylko w kombi i jestem mega zadowolony, zdecydowana większość plotek które słyszałem na tym czy innych forach okazały się bezpodstawne.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.