Samochód 350hp +

02 Cze 2020, 16:25

Witam,
Rozglądam się za nowym autem od kilku miesięcy. Na razie testowałem Audi s3 2017r, Mercedesa S550 2012r, BMW M4 2016, Audi RS5 2017.

Chciałbym kupić samochód sportowy o mocy w przedziale 350-500+/- hp
Na chwile obecną spodobało mi się audi RS5 coupe b9.
Ważne jest dla mnie wrażenie z jazdy - moc silnika oraz przyspieszenie, niekoniecznie komfort oraz spalanie.

Mam budżet do 350 tyś brutto.

Proszę o radę forumowiczów. Jeśli ktoś miał RS to chętnie posłucham zdania.

Zastanawiałem się jeszcze nad RS7, E43 amg, C43 amg natomiast jeszcze nie miałem okazji pożyczyć lub wypożyczyć więc nie mam porównania.

Wydaje mi się, że Audi rs5 jest stonowane niżeli mercedesy pod względem dźwięku układu wydechowego co w sumie daje fajną frajdę, ale nie maja napędu 4x4.
lucass23
Obserwowany

02 Cze 2020, 18:08

Napisz cos wiecej czego wymagasz od auta? bo roznice miedzy nimi spore np S3 a RS7

Nie testowałem ich wszystkich ale moge co nieco powiedziec o M2, M2C, M4 i TTRS

w TTRS i RS3 na plus przyspieszenie 0-100, dzwiek wydechu jaki udalo im sie osiagnac z 2,5 litra ale auto "poprawne" do bolu w kwestii prowadzenia ze az nudne, do tego straszny lag jesli chodzi o reakcje na gaz, i nie jest to turbodziura, po prostu opoznienie pomiedzy wcisnieciem gazu a reakcja elektroniki, DSG dziala rewelacyjnie jesli chodzi o zmiany biegow w gore ale down-shifty wychodza juz znacznie gorzej w tych nowszych wozach

M2, M4 bije na glowe Audi pod wzgledem prowadzenia i feelingu, lepsza reakcja na gaz, skrzynia automatyczna jest moim zdaniem jeszcze szybsza niz DSG w VAG'u

wiec tak jak wspomnialem nie jezdzilem wszystkim czym wymieniles ale porownujac RS3 do M2 czy M4 to BMW daje duzo wieksza frajde.

Na powaznie rozwazylbym M2 Competition
Raziel11
Stały forumowicz

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Wałbrzych
Prawo jazdy: 21 03 2016
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Leon 1P / Cupra R
Silnik: 1.6 MPI / 2.0 TSI
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mercedes Klasy G
    Luksusowy Mercedes Klasy G także ma wojskowe korzenie. Prace nad niemiecką terenówką rozpoczęto w 1972 roku. Początkowo samochód trafił między innymi do armii Niemiec, Szwajcarii, Argentyny oraz Iranu. Dostępna ...