Samochód 4k Renault Megane

08 Lip 2015, 18:45

Witam wszystkich, poluję na Renault megane I najlepiej w coupe ale może być również hatchback. Budżet to 4k i mam dwa ogłoszenia które chciałbym żebyście mi ocenili:
[link do oferty na Olx wygasł]

[link do oferty na Olx wygasł]

Pozdrawiam! :ok:
markus5331
Początkujący

Prawo jazdy: 12 07 2013
Auto: Nie mam

08 Lip 2015, 18:58

Z tą pierwszą to pojechałeś.
4.5k to takie minimum na polifta a ta jeszcze od handlarza
Druga ładna.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

08 Lip 2015, 19:52

Człowieku i po co zakładasz kolejny temat i kolejny z tym samym autem?
Pierwsza Megana to złom poza tym było wiele razy tutaj pisane ten komis nie ma dobrych opinii..
Druga podpicowana przez handlarza ale wygląda ok.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

08 Lip 2015, 19:55

czyli rozumiem że tą czerwoną jest sens jechać oglądać?
Na co zwrócić uwagę?
markus5331
Początkujący

08 Lip 2015, 20:02

Można się przejechać ale igły się nie spodziewaj napewno.
Musisz patrzeć praktycznie na wszystko a najlepiej to weż ze sobą osobe która choć troche się na tym zna.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

08 Lip 2015, 20:03

właśnie nie bardzo mam takiego ,,kogoś'' i tu mam dylemat jak mogę go sprawdzić nie wydając przy tym fortuny
markus5331
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

XV Moto-Piknik Olsztyn Dajtki 2009 / relacja
    9 sierpnia na lotnisku Dajtki w Olsztynie odbył się XV Moto-Piknik. Pomimo tego, że piknik trwał tylko jeden dzień, nie zabrakło na nim atrakcji. Oprócz największych imprez jak Eliminacje Mistrzostw Polski Car Audio ...
    Przeszkody do pokonania - dziury, zwierzęta, piesi
    Jazda wymaga od kierowców dużej czujności i uwagi, zwłaszcza, jeśli na drodze mogą spotkać pieszych czy zwierzęta. Zderzenie z nimi może skończyć się dla nich tragicznie. Dlatego ważne, aby zawsze być przygotowanym ...

08 Lip 2015, 20:08

Korozja. Progi, nadkola, podłoga. Weź go na kanał. Zobacz czy nigdzie nie cieknie...
Ostatnio w klubie oglądał gość Megane, co prawda za 2k ale po zdjęciach wyglądała ładnie, nie było widać że jest pognita. na miejscu okazało się że wszędzie pełno szpachli...
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

08 Lip 2015, 20:09

To podjedż autem na stacje diagnostyczną niech go sprawdzą,zapłacisz jak za zwykły przegląd ale pamiętaj że to Ty wybierasz stacje a nie sprzedający.
Tutaj masz jeszcze takie Megane [link do oferty na Olx wygasł] cena niska bo widać że auto wizualnie wymaga drobnych poprawek.
Barol
Awatar użytkownika

08 Lip 2015, 20:44

tutaj mam ogłoszenie tego samego ale z otomoto i jest zdjęcie silnika:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

nie wydaję Ci się że jest taki jakiś czyściutki?
markus5331
Początkujący

09 Lip 2015, 05:00

Dlatego wspomniałem że jest podpicowana.
Barol
Awatar użytkownika

09 Lip 2015, 07:31

Kolego chcesz kupić Megane za 4k?!
To sprawdzaj czy auto nie jest uszczelnione pianką,zwłaszcza progi,bo za tą cenę to rewelacji nie będzie.
alfa145boxer
Aktywny

Miejscowość: POZNAŃ

09 Lip 2015, 07:56

Kupiłem meganke za prawie 4koła, ogólnie nie polecam. Psuje się jedną rzecz, to później idą kolejne rzeczy. Może ją trafiłem na taki egzemplarz, Ale znajoma miała megane scenic i sytuacja podobna.
paweu1910
Nowicjusz

Auto: Opel Astra H
Silnik: 1.7 CDTI 100KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2005

09 Lip 2015, 08:07

przeglądłem wszystkie dostępne renault megane coupe I PHI przed liftem i ceny maksymalne to 4k więc dlaczego mówisz że to mało na to auto? Polift kosztuję max koło 6-7k.. to nie są nowe auta tylko prawie 20letnie Ziom :wink:

jadę dzisiaj go obejrzeć, jak wpadnie mi w oko to pojadę na stacje. Dam wam znać co i jak :ok:
markus5331
Początkujący

09 Lip 2015, 10:44

wróciłem z oglądania:
- handlarz to typowy skurw*el
- zero historii samochodu (nie wiadomo nic o wymianach np rozrządzie itp)
- autko piękne, gdybym miał kupować oczami..
- pojechałem na stacje i niby wszystko było w porządku poza jednym drążkiem i jednym wahaczem + niedługo wymiana przewodów hamulcowych (czego się spodziewać jak koleś tylko wszedł pod auto i wziął 100zł :o ). Było kilka dziwnych rzeczy m.in. po zapaleniu silnika przez około minute migały światła awaryjne (chociaż były wyłączone), miał być centralny zamek a był zepsuty..
ogólnie samochód zawyżony cenowo jak ch...a i nawet jakby miałbyć idealny to od takiego ,,handlarza'' jak ten w życiu bym nie kupił :x . Podsumowując lepsze stracone 100zł niż jazdy z takim autem. Ogólnie nie polecam tego komisu za żadne skarby
markus5331
Początkujący

09 Lip 2015, 16:56

Nie chce Cię demotywować ale większość Megane coupe tak własnie będzie wyglądać a dlaczego? Bo dużo młodzików je upala..
No nie są nowe ale myślisz że zadbane ktoś odda za pół darmo? Każde auto ma swoją wartość.
Na Twoim miejscu nie ograniczałbym się tylko do jednego modelu tylko szukał też innych bo w najgorszym razie będziesz szukał rok dwa albo więcej..
Barol
Awatar użytkownika