Cześć przymierzam się do kupna pierwszego samochodu, mam 19 lat i mój budżet będzie wynosił max 8 tyosiecy i do tej kwoty chciałbym się zamknąć, interesuje mnie auto raczej małe i oszczędne lecz żeby miało to 80~~ koni, mało paliło, nie musi być gaz. Myślałem nad VW Lupo i jak na razie to jest mój typ. Co sądzicie?
A dlaczego mają być drogie? I co ma być drogiego w 16+ letnim aucie Może nie ma tyle zamienników co do VW czy innych "populasów" ale też nie kosztują nie wiadomo ile , Japończyki słyną z niezawodności a za części płacisz ciut więcej ale rzadziej wymieniasz po prostu.
Jakoś nie podoba mi się żaden z tamtych samochodów wizualnie, lupo jak dla mnie jest naprawdę ładne w porównaniu do nich i można złapać wersje ponad 100 konną
To kupuj Lupo i nie zawracaj nam gitary... Zapytam tylko retorycznie na czort płacić tyle hajsu za coś, co będziesz mieć w Seicento za 1/3 ceny tego małego g.na. I żeby nie było - jezdziłem i CC i SC (tymi przez dłuższy czas) oraz Arosą (Lupo od Seata) i na serio nie wiem po co przepłacać.
Ostatnio edytowany przez mike, 03 Lip 2016, 21:42, edytowano w sumie 1 raz
Powód:Literówka
Podatek od kupna samochodu – co musisz wiedzieć przed zakupem auta Kiedy kupujesz auto, umowa sprzedaży może zostać objęta podatkiem od czynności cywilnoprawnych, czyli PCC. Nie zawsze jednak będzie trzeba go płacić. Sprawdź, czy obowiązuje Cię podatek od kupna samochodu, ile wynosi, jak ...
Nowa Mazda6, debiut kolejnej wersji tego modelu Podczas tegorocznego Salonu Samochodowego w Moskwie debiutuje kolejna wersja modelu Mazda6. To drugi przedstawiciel (po CX-5) nowej generacji samochodów Mazda, wykorzystujący pełen zakres TECHNOLOGII SKYACTIV oraz ...
Kup Hyundaia Accenta czy Mitsubishi Colta z silnikiem 1,3 i zapewni Cio niebo lepsze przyśpieszenie, większą przestrzeń w środku, lepszy komfort (rozstaw osi), przy podobnym spalaniu.
Szczerze to na chwile obecną nie wiem czego chce... Co sądzicie o a3 1.6/1.8 w gazie? Ciężko znaleźć jakiś dobry egzemplarz do 7 tysięcy? Mam tylko taki budżet i przez rok szkolny raczej będzie ciężko z pieniędzmi na ewentualne naprawy więc chciałbym żeby auto jak najdłużej pojeździło bez potrzeby napraw. Oczywiście zawsze wydatki się pewnie znajdą ale żeby nie było tak że co miesiąc będę musiał w auto pakować 500zł.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.