Cześć, zacznę może od tego że mam 21 lat, jeżdżę mazdą 626 i chciałbym zmienić auto. Na sam samochód mam powiedzmy 15 tysięcy. Rocznie robię przebiegi rzędu 15-20 tysięcy. Są to głównie trasy rzędu 100-150km w 4-5 osób. Trochę po mieście ale niewiele. 2 razy do roku trasa rzędu 500km. W lato na wakacje i w zimę na narty z dziewczyną i znajomymi. Biorę pod uwagę albo diesla, albo benzynę + LPG.
W tej chwili mam w samochodzie moc 100KM. Jest to za mało uwzględniając fakt, że nie jeżdżę sam. Tak więc chciałbym mieć minimum 130KM pod maską a najlepiej jeszcze ciut więcej. Powiedzmy że 10s do setki ta max:)
I teraz nie wiem jaki samochód kupić. Może powiem jakie samochody mi się podobają. Podobają mi się duże samochody, i najlepiej z taką jakby "opływową sylwetką" jak Mercedes CLS, Passat CC czy Peugeot 607. Bardzo podobają mi się też Saaby 9-3 oraz Alfy Romeo 159. I teraz pytanie czy w tym przedziale cenowych występują samochody o takim wyglądzie? Takim czyli takie jakby limuzyny, ale sportowe i zadziorne
![Niegrzeczny :naughty:]()
Ogólnie nie mam uprzedzeń do żadnej marki, modelu itp.
Proszę o pomoc w doborze jakiegoś samochodu.
Pozdrawiam