Hej,
W przyszłym miesiącu chciałbym wymienić swoją poczciwą, stara Thalię na coś nowszego. Do dyspozycji mam 20 tysięcy, plus 3 tysiące na naprawy i inne koszta.
Głównie jeżdżę po mieście, robiąc codziennie po ~100 kilometrów (miasto 90 tysięcy mieszkańców). Diesel nie będzie dobrym wyborem, dlatego chcę jakąś benzynę, która będzie dość dynamiczna (jakoś specjalnie szybko nie śmigam, ale muszę mieć coś, czym będę mógł spokojnie, bez stresów wyprzedzać na trasie), zaakceptuje gaz i będzie miała minimum 120 KM. Jeśli chodzi o nadwozie, to może być to coupe, sedan, hatchback. Kombi może być, ale od biedy.
Z kolei jeśli chodzi o wnętrze, to szukam czegoś dość wygodnego i w miarę przestronnego. Głównie samochodem jeździ 1-2 osoby, ale przydałoby się, aby miejsca z tyłu także były w miarę wygodne, ponieważ czasami wiadomo, że fajnie jest zapakować kilku znajomych i pojechać w trasę
![Uśmiechnięty :)]()
. Aha, i nie może rdzewieć, bo niestety, ale samochód stał będzie pod chmurką.
Sam jeszcze nie zabierałem się za poszukiwania, bo nie bardzo znam się na samochodach, dlatego chciałbym poprosić Was, abyście podrzucili mi jakieś propozycje
![Uśmiechnięty :)]()
.