Samochód ciężarowy

10 Kwi 2009, 09:06

witam wszystkich.
Chcę kupić ciągnik siodłowy jakiej marki byście polecili. Dokładnie chodzi mi o niezawodność, trwałość, ekonomikę oraz komfort podróżowania. Samochód nie bęzie nowy, ok 2005 r. Pieniądze nie grają roli, musi spełniać powyższe założenia.
Pozdrawiam dzięki za cenne wskazówki :)
kuker84
Nowicjusz

10 Kwi 2009, 10:52

a co ty fabryke pieniędzy masz? czy ciężarówke dla zabawy kupujesz? ciężarówka służy do zarabiania na siebie i pieniądze zawsze grają istotną rolę, no chyba ze sie myle
Serce bije w tempie obrotów maszyny
bodziokardasz
Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia

10 Kwi 2009, 20:49

Wszystko zależy czy trasy będą krótkie czy parodniowe, jak będzie obciążony samochód (ile będziesz ciągnął) w jakie rejony będziesz jeździł ? Wtedy będzie można coś doradzić.
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

11 Kwi 2009, 23:20

No właśnie kolego się mylisz. tego typu samochody służą jak dobrze stwierdziłeś do zarabiania pieniędzy, ale trzeba wziąść pod uwagę warunki ich zarabiania. ?Jak mam spęzić kilka dni w samochodzie bo bedą to długie trasy to raczej stawiam na komfort podróżowania. Trasy będą długie Anglia Hiszpania itp. A co do pieniądzy to źle mnie rozumialłeś wolę dać 30 tyś wiecej, a mieć bardziej niezawodny samochód!
kuker84
Nowicjusz

12 Kwi 2009, 08:45

to jak porywanie sie z motyka na ksiezyc, jest oczywiste ze scania jest bardzo dobra, wchodzac w biznes dobrze wiedziec podstawy
godfather78
Aktywny

Miejscowość: swarzędz
Prawo jazdy: 0- 0-1996
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: octavia II
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna

12 Kwi 2009, 10:31

jesli masz miec trasy z angli do hiszpani to silniczek musisz miec ok 500 km jest tam po drodze pare gorek slapsze moga sie zadlawic jak bedziesz obciazon
odradzam iveco- ładny wygląd slabe okablowanie czasami przez pekniety kabel nie odpali jezdzilem nie polecam
ja bym polecil ci mana albo scanie ja obecnie jezdze scania trasy długie tygodniowo ok 3500 poza olejami filtrami nic w niej nie wymieniam
sprawdz tez w rejony w ktore bedziesz jezdzil jakie sa wymogi ekologiczne chodzi mi o emisje spalin czyli jakim autkiem mozesz wjechac
pozdrawiam
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Oldsmobile F32 - historia zabytkowego samochodu
    Oldsmobile F32 to samochód osobowy produkowany przez amerykańską markę Oldsmobile w latach 1932-1933. Był to luksusowy model samochodu klasy średniej, który cieszył się popularnością ze względu na swoje wyposażenie, ...

28 Kwi 2009, 13:20

Witam. osobiście polecił bym ci volvo fh bo jest to dobre auto i raczej niezawodne. A jeżeli chcesz trochę komfortu to polecam DAF XF tylko i wyłącznie w manualnej skrzyni biegów, ma strasznie obszerną kabinę i bardzo wygodną leżankę. Natomiast scania, niby chwalą sobie bo podobno są oszczędne ale jest problem z ramami, początkowo rdzewieją a póżniej pękają.
ciastus1
Nowicjusz

Miejscowość: warszawa

01 Maj 2009, 17:05

ostatnio volvo to renault wszystko pod komputerem przez drobiazg mozesz miec powazne koszty
godfather78
Aktywny

09 Paź 2009, 14:42

godfather78 napisał(a):ostatnio volvo to renault wszystko pod komputerem przez drobiazg mozesz miec powazne koszty

Chciales powiedziec ze ostatnio renata to volvo.skonczylo sie wiekszosc problemow i premiumke po volvie mozna wrescie nazwac ciezarowka.
M1CLAY19
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

19 Paź 2009, 16:20

tak premiumka duzo zyskala na volvo, ale to renault ich kupil i jakosc volvo idzie w dol
godfather78
Aktywny