REKLAMA
Witam.
Tak jak w temacie, poszukuję samochodu codziennego użytku (praca, studia, drobne nieplanowane wypady). Od poniedziałku do piątku pokonuję trasę 200-250 km w weekend zdarza się podwoić daną odległość. Wiele osób odradza mi zakup diesla ponieważ twierdzą, że diesel nadaje się tylko w trasy, więc oscyluje w benzynie. Nie jestem wielkim znawcą samochodów, często spotykam się z sprzecznymi zdaniami odnośnie różnych modeli. Jedni twierdzą, że psują się na potęgę, drudzy, że nie mają żadnych problemów z autem, więc chciałbym prosić o konkretną opinie o danym aucie. Co mi przypada do gustu ? A więc najbardziej podoba mi się Audi A3 8P . Lecz nie wiem czy będę w stanie kupić ten samochód do 20 tysięcy, podobno drogi w utrzymaniu...albo saab 9-3, podobno ciężko potem z odsprzedażą....podoba mi się bardzo audi a4 B6 w sedanie. Jak w każdym z tych przypadków, jaki silnik najlepiej wybrać, na co zwracać szczególną uwagę....a może macie jakieś całkiem inne pomysły odnośnie samochodu, czekam na odpowiedzi i z góry dziękuję za porady.