Samochód dla 5 osobwej rodziny do 20tyś

30 Lis 2013, 13:17

Witam !!!
Poszukuje samochodu w silniku diesla z dobrym zawieszeniem (drogi w mojej okolicy są pełne dziur). Ma być względnie ekonomiczny. W mojej okolicy znalazłem kilka sprzętów które według mnie są godne uwag. Co o nich sądzicie? Jakie inne samochody możecie mi zaproponować?

[link do Tablica wygasł]
[link do Tablica wygasł]
[link do Tablica wygasł]
[link do Tablica wygasł]
[link do Tablica wygasł]
[link do Tablica wygasł]
speedfight
Nowicjusz

Auto: Volkswagen POLO

30 Lis 2013, 13:34

Focusa odpuść bo jest po flocie. Audi też bo ma kiepski silnik. Pozostałe są ok.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

30 Lis 2013, 13:40

Napisałeś że w pobliżu masz dziurawe drogi więc passka możesz odstrzelić, a6 2,5tdi klęska serwisowa i klęska przy odsprzedaży a spalanie w mieście lipne.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

30 Lis 2013, 17:42

Tak myślałem że ten Fokus jest jakiś podejrzany. Co możecie napisać o tym Hyundaiu? Na moje drogi był by sam raz :) Jednak mnie odpycha od niego przede wszystkim marka. Przecież to Koreaniec a nie solidny Niemiec.

[link do Tablica wygasł]

Ta toyota wyglądam naprawdę fajnie. Warto ją brać?

[link do Tablica wygasł]
speedfight
Nowicjusz

Auto: Volkswagen POLO

30 Lis 2013, 20:16

Troche dziwny wybór duzy suv i mały hatchback to co bardziej bys widział?
Mi solidność zawsze się kojarzyła z japońcami :D
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

30 Lis 2013, 20:27

kon146 napisał(a):Focusa odpuść bo jest po flocie.

Możesz się rozwinąć bardziej dlaczego ma odpuścić tego focusa?A jakby był od księdza to wtedy byłby cacy?czy lepsze od zakonnic?Może lepsze od zakonnic ale jak chodziły bez majtek to łupieżu może być pełno...Może pora zejść na Ziemię i obudzić się trochę z tego snu końca lat 90tych, gdzie ujeżdżano białe seje i wyciskano z nich ostatnie poty. Samochód widać że jest z leasingu, ale zapytam-co w tym złego?To, że ma udokumentowaną historię?Czy to, że miał wszystko na czas robione?A może to że cenę ma odpowiednio niższą?To samo auto z rąk prywatnych z przebiegiem poniżej 100 tyś będzie kosztowało 10 tysięcy drożej-co wcale nie oznacza, że to droższe się nie popsuje :)
Obecne samochody poleasingowe zazwyczaj używane są przez 1 właściciela i traktowane jako prywatne, bo czesto albo bez kosztów albo za drobną opłatą ludzie mogą korzystać z firmowych na co dzień, więc są utrzymane w nienagannym stanie. Sprawdziłbym jedynie w jakiej firmie jeździło. Miewałem samochody z dużych firm typu energizer,bosch itp i życzę Wam, by tak wyglądały wszystkie samochody z rąk prywatnych...
Kupuj rozważnie, unikaj chwytów i sztuczek, nie daj się nabrać. Nie bądź JELENIEM.
AkuQ
Aktywny

Prawo jazdy: 14 10 1998
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Ford Focus
Silnik: 1.6 TDCI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

30 Lis 2013, 20:56

AkuQ napisał(a):Możesz się rozwinąć bardziej dlaczego ma odpuścić tego focusa?A jakby był od księdza to wtedy byłby cacy?czy lepsze od zakonnic?Może lepsze od zakonnic ale jak chodziły bez majtek to łupieżu może być pełno...

AkuQ w tych czasach to i zakonnice pewnie golą cipki nie wiem skąd Ci się wziął ten łupież :D

Moze i dobry ten focus, ale w 5 osób kisić się w Focusie? To juz lepiej S-maxa niech kupi, albo Galaktykę jak ma być w Fordzie.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

30 Lis 2013, 21:50

noisy napisał(a):AkuQ w tych czasach to i zakonnice pewnie golą cipki nie wiem skąd Ci się wziął ten łupież

Nie wiem, odkąd się ożeniłem nie zaglądałem, ale wierzę Ci na słowo :P

Za 20 tysia to nie poszaleje. Szczerze mówiąc to żadne z tu podanych nie jest rodzinne. Foka to jak rodzina 2+2 i to w kombi, wtedy ok, audi wcale kufra wielkiego nie ma, do tego silnik porażka-nie bez kozery są tańsze niż benzyny, passat, owszem kufer ok, zawiechy nie ma się co bać mimo że wielowahacz, ale dla 5 będzie ciasno. Tu bym szukał czegoś z oddzielnymi fotelami, np Xara Picasso w HDI. Części do tego śmiesznie tanie, wygoda duża, pakowność duża, awaryjność, hmm...niewielka, drażniły mnie duperele w stylu opuszczające się (ok 1cm po trasie) szyby z tyłu (miałem korbotronic), obrabiające się korbki tychże szyb (plastikowe), poza tym bardzo miło wspominam ten samochód, śmiało można nazwać go 5 osobowym autem rodzinnym.
Kupuj rozważnie, unikaj chwytów i sztuczek, nie daj się nabrać. Nie bądź JELENIEM.
AkuQ
Aktywny

Prawo jazdy: 14 10 1998
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Ford Focus
Silnik: 1.6 TDCI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009