Samochód dla każdego

25 Lis 2008, 17:35

Pare dni temu na [link do oferty na Allegro wygasł] zpostrzegłem auto którym można jeżdzić mając kartę motorowerową :D

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]

więc pomyślałem :idea: że można zrobić takie 8)

Chciałbym zrobić fiacika takich rozmiarów jak ten ze strony fiata 126p.
Tylko żeby miał silnik 50cm3 pojemnosci tak jak ten LIGIER z allegro i był zarejestrowany jako motorower. :?
Jeśli można by było zarejestrować takiego zmniejszonego i z silnikiem 50cm3 to jestem gotowy wydać na zarejestrowanie nawet 2 tyś. zł.:!:
Ciekawy jestem ile taka rejestracja może kosztować i gdzie się zwrócic żeby taki zminimalizowany pojazd mógł jeździć po publicznych drogach.:?:
Proszę o konkretne odpowiedzi. :wink:
jacek94
Nowicjusz

25 Lis 2008, 23:45

dzisiaj ten maluszek był na tvn turbo, w 'polska jazda' chyba czy coś. No i właśnie mówili, że z zarejestrowaniem były spore problemy, bo jednak została naruszona konstrukcja. W dodatku, aby nie skakał po dziurach, w miejsce gdzie jest koło zapasowe wylali beton ^^
alternatywny
Nowicjusz

26 Lis 2008, 20:28

dzieki za info. :?

nie masz czasem linka zeby zobaczyc ten filmik z tvn turbo :?:
jacek94
Nowicjusz

26 Lis 2008, 22:30

linka nie mam ale powinno leciec jeszcze pare razy na tvn turbo, maluszek nazywa się chyba kajtek
alternatywny
Nowicjusz

28 Lis 2008, 22:22

aaaaaaaaa. to widziałem go. jest zarejestrowany na B1 (prawo jazdy od 16lat).
chyba zarejestrowanie go wyniosło 2 tyś.
jacek94
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Niepokojące ślady oleju silnikowego pod samochodem?
    Wycieki oleju silnikowego i innych płynów eksploatacyjnych spotykają wielu kierowców. Początkowo każda plama pod autem może wyglądać niegroźnie, jednak bagatelizowanie tego problemu może nieść za sobą poważne ...
    Pierwsze na świecie seryjne czujniki parkowania
    Pierwsze na świecie seryjne czujniki parkowania – Toyota Corona EX – styczeń 1982. Innowacyjne rozwiązanie nie zawsze oznacza rewolucję technologiczną w motoryzacji, jednak zwiększa komfort, a czasem także i bezpieczeństwo ...