Samochód dla każdego

25 Lis 2008, 18:35

Pare dni temu na [link do oferty na Allegro wygasł] zpostrzegłem auto którym można jeżdzić mając kartę motorowerową :D

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]

więc pomyślałem :idea: że można zrobić takie 8)

Chciałbym zrobić fiacika takich rozmiarów jak ten ze strony fiata 126p.
Tylko żeby miał silnik 50cm3 pojemnosci tak jak ten LIGIER z allegro i był zarejestrowany jako motorower. :?
Jeśli można by było zarejestrować takiego zmniejszonego i z silnikiem 50cm3 to jestem gotowy wydać na zarejestrowanie nawet 2 tyś. zł.:!:
Ciekawy jestem ile taka rejestracja może kosztować i gdzie się zwrócic żeby taki zminimalizowany pojazd mógł jeździć po publicznych drogach.:?:
Proszę o konkretne odpowiedzi. :wink:
jacek94
Nowicjusz

26 Lis 2008, 00:45

dzisiaj ten maluszek był na tvn turbo, w 'polska jazda' chyba czy coś. No i właśnie mówili, że z zarejestrowaniem były spore problemy, bo jednak została naruszona konstrukcja. W dodatku, aby nie skakał po dziurach, w miejsce gdzie jest koło zapasowe wylali beton ^^
alternatywny
Nowicjusz

26 Lis 2008, 21:28

dzieki za info. :?

nie masz czasem linka zeby zobaczyc ten filmik z tvn turbo :?:
jacek94
Nowicjusz

26 Lis 2008, 23:30

linka nie mam ale powinno leciec jeszcze pare razy na tvn turbo, maluszek nazywa się chyba kajtek
alternatywny
Nowicjusz

28 Lis 2008, 23:22

aaaaaaaaa. to widziałem go. jest zarejestrowany na B1 (prawo jazdy od 16lat).
chyba zarejestrowanie go wyniosło 2 tyś.
jacek94
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie jeździć w trudnym terenie?
    Poruszanie się po trudnym terenie dla jednych jest przyjemnością, dla innych koniecznością. Dobrze, jeśli w naszych podróżach towarzyszy nam samochód napędzany na 4 koła, przygotowany na pokonywanie bezdroży. ...