Samochod dla kobiety do 9 tys.

22 Wrz 2009, 19:50

Zastanawiam sie nad kupnem auta dla siebie. Bardzo podoba mi sie Corsa B. Zastanawialam sie czy nie lepiej zainwestowac w diesla, chociaz bede robic okolo 9tys. km rocznie. Ale za rok moze sie to zmienic bo moj syn dostanie to auto. Interesuja mnie glownie samochody wielkosci corsy (hatchbacki). Glownie patrze na roczniki 98-2001. Bo chyba w tej cenie nie znajde niczego nowego.

Mozecie mi poradzic czy diesel czy benzyna?? Czy ta Corsa bedzie dobra dla nowego, niedoswiadczonego kierowcy??
Po szperaniu w allegro znalazlam 2 sensowne oferty:
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Jutro jade zobaczyc te niebieska. Czy w autokomisach moga oszukiwac co do bezwypadkowosci samochodu?

I czy corsa z silnikiem 1,4 75KM w benzynie bedzie bardziej dynamiczna i zrywna niz z silnikiem 1.5 67KM diesel??
foemka
Początkujący

Miejscowość: warszawa

22 Wrz 2009, 20:03

Uwazam ze Corsa jest dorym samochodem i dla poczatkujacego i dla kobiety... i dla wszystkich w ogole... nie jest zbyt duzy a to ulatwia wszystkie manewry, a co do silnika to mysle ze benzyna wystarczy bo i tak duzo nie pali, pomimo ze mowia ze diesle maja dluzsza zywotnosc... ;)
Ostatnio edytowany przez klaudi00, 22 Wrz 2009, 23:38, edytowano w sumie 1 raz
klaudi00
Nowicjusz

Miejscowość: fg

22 Wrz 2009, 20:38

Oj na kupnie w komisie bardzo można się przejechać naprawdę uwierz mi bardzo.
Nagminne kręcenie liczników w tył, naprawianie rozbitych samochodów i sprzedawanie jako bezwypadkowe a nawet składanie jednego z kilku innych rozbitków i również sprzedawanie jako bezwypadkowe to codzienność w polsce i nie tylko.
Tak że radzę uważać.
stasiowski121

22 Wrz 2009, 21:01

Czarna ma skręcony licznik (wyraźnie widać jak cyferki "tańczą" a powinny być równiutko) a niebieska zaliczyła dzwonka przodkiem (opadnięty zderzak po stronie kierowcy i złe spasowanie błotnika z lampą po stronie pasażera).
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

22 Wrz 2009, 22:14

To tak odrazu widac :O A ja myslalam ze sa w dobrym stanie. A ta Czarna to ze ma liczby nie rowno to ma orazu swiadczyc o cofnieciu ??? Myslalam ze one tak sie z czasem przekrecaja a nie odrazu, ze to tak jak z licznikiem gazu :wink:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

To tez ciekawa oferta, ale czy nie bedzie wiecej palic jezeli ma az 1600cm ??
foemka
Początkujący

23 Wrz 2009, 08:15

foemka napisał(a):A ja myslalam ze sa w dobrym stanie

To, że jedna miała dzwona a druga skręcony licznik nie znaczy, że są w złym stanie. Trzeba by wziąć jedną i drugą do mechanika, na kanał i zobaczyć co w trawie (Corsie ;) ) piszczy. This is Polska - tu nie masz co liczyć na znalezienie 10 latka bez najmniejszych wad. Co do ostatniej 1,6 to na pewno fajnie śmiga 100KM w takiej małej budzie ale to Ecotec - sporo spali i olej też może brać :(
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Korytarz życia i jazda na suwak już obowiązuje!
    Przypominamy wszystkim kierowcom, że od 6 grudnia 2019 weszły w życie nowe przepisy dotyczące jazdy na suwak oraz tworzenia korytarza życia. Reguluje to ustawa z dnia 16 października 2019 roku o zmianie ustawy Prawo ...

23 Wrz 2009, 16:53

Rzeczywiscie ten samochod byl pukany, moze nie az tak bardzo ale mial boczna karoseria pukana. Ale w zyciu bym nie pomyslala bo bardzo ladnie sie prezentowal.

Musze pojechac te zobaczyc: [link do oferty na Allegro wygasł]

I mam pytanie o elektryczne lusterka, o co w tym chodzi??? Na zdjeciu widac ze sa one regulowane recznie tym joystickiem z kabiny. Jak wygladaja te elektryczne przyciski??
I czy da sie zamontowac podgrzewane?? I czy sie przyda??
foemka
Początkujący