Samochód dla kobiety - krajowy czy ze Stanów?

08 Lut 2012, 12:20

Witajcie drodzy forumowicze, w chwili obecnej jestem szczęsliwa posiadaczką Skody Fabia, ale w najbliższym czasie planuję jej zmianę na nowszy, lepszy model. Chcialabym coś małego, ergonomicznego, ale mój mąż widzi to wszystko trochę inaczej. podczas gdy ja najchętniej kupiłabym coś uzywanego, w kraju, on wymyślil sobie, żeby sprowadzić samochod ze Stanów (BMW lub Hondę- przynajmniej nad tymi teraz dywaguje) z automatyczną skrzynią biegów, bo jego kolega też tak zrobił.

I zachwala ten pomysł, bo dużo zaoszczędzil, samochod kupil na aukcji, następnie tylko sprawdzil jego historię on-line (on akurat zdecydował się na Mercedesa), bo kiedys już natknął sie na minę i ktos mu wcisnął starego grata z dużym przekręcanym przebiegiem. Lepiej zainwestować w sprawdzenie historii auta sprowadzanego z USA niż później żałować, że ktoś nas oszukał. Ten kolega aurat polecał stronę sprawdzhistorie.pl, bo zależalo mu bardzo na czasie, na tym, żeby jak najszybciej dostać odpowiedź, a gdzies tez pytał i kazali mu tydzień czekać.

Takie rzeczy jednakże na chwilę obecną jeszcze mnie nie martwią, bo ja ciagle jeszcze się zastanawiam czy aby na pewno to dobry pomysł z tym samochodem ze Stanow, co Wy o tym wszystkim sądzicie?
autoS
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 1993
Auto: Skoda

08 Lut 2012, 12:24

a jaka kwota wchodzi w grę, z stanów opłacało się sprowadzać luksusowe samochody, bo były dużo tańsze niż w europie i w tamtym czasie dolar był tani
kamyl
Aktywny

Miejscowość: SR
Prawo jazdy: 0- 4-2009
Auto: VC GTS
Silnik: Z19DT
Paliwo: Diesel
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

08 Lut 2012, 14:06

Moim zdaniem nie ma sensu importować samochodów z USA,kiedy na krajowym podwórku masz o taki duży wybór. Wystarczy tylko określić budżet i umieścić temat na forum w odpowiednim dziale. Na pewno każdy chętnie podpowie na jaki model się zdecydować
Dabtuner
Aktywny

08 Lut 2012, 18:23

Ludzie to wymyślają, za dobrze maja i to jest to
Wszyscy wiedzą że zbiegają się laski,gdy widzą śmigło na rancie maski.
Miłośnik BMW i SEATA
S3AT
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: GKW
Prawo jazdy: 06 05 2011
Auto: Toledo III