paju001 napisał(a):napisze z mojej perspektywy, nigdy nie kupiłbym samochodu z salonu ze względu na duży spadek wartości. Nigdy nie kupiłbym tez nowej kii a w szczególności picanto. Poprostu jest niedobry stosunek jakości do ceny.
Z wymienionych wyżej najlepsza wydaje mi się micra. Ale też można ten samochód kupić dużo dużo taniej na rynku wtórnym
Po pierwsze, to KIA ma jeden z najlepszych stosunków jakości do ceny na rynku. W takiej cenie nie znajdziesz w zasadzie nic lepszego (wyposażenie, jakość, gwarancja).
Po drugie, nowe i używane mają wady i zalety. Największą wadą nowego jest duży spadek wartości przez pierwsze 2 lata, największą wadą używanego że na ogół to zajechany truposz, bo dobre albo się trzyma latami, albo sprzedaje rodzinie lub znajomym gotowym zapłacić większą niż rynkowa cena w zamian za pewniaka.
Nowa Piccanto jest ok. Jeździłem wersją przed liftingową (1 dzień jako autko z wypożyczalni), generalnie bardzo udany silniczek (niedostatek mocy czuć dopiero na wyższych biegach - 4 i 5, bo 1 2 i 3 bez problemu), niezłe wyposażenie jak na takiego malucha i poprawnę wnętrze.
Jeśli nie chcesz ryzykować kupowania używanego, to Piccanto jest dobrą opcją
![Smile :)]()