Samochód dla kobiety z 2 małych dzieci

05 Maj 2022, 15:15

Dzień dobry,
szukam porady w wyborze samochodu dla kobiety z 2 małych dzieci 1 i 3 lata. Obecnie jeździmy Toyotą Yaris :cry: :cry:
Fajnie gdyby samochód miał krótki przód, jak np w Yarisie (nie jestem królową parkowania :D )
Na auto przeznaczyć mogę ok 20 tys zł.
Biorę póki co pod uwagę:
Ford B max
Ford C max
Toyota Verso
Honda civic hatchback - ale to chyba nie najlepszy wybór, prawda? Chociaż podoba mi się najbardziej.

Z dziećmi jeżdżę sporo, codzienne podwożenie do żłobka i przedszkola, weekendowe wyjazdy do dziadków czy nad morze. Dajemy radę w Yarisie, ale starsza córka już nie ma miejsca na nogi w foteliku.

Fajnie gdybyście wypowiedzieli się w temacie tych aut, albo podsunęli jakieś nowe pomysły :)

Z góry dziękuję za pomoc :ok:
andzias992
Obserwowany

05 Maj 2022, 19:18

Ford B max

Odpada, nie da się tego modelu kupić w stanie nadającym się do jazdy za 20k.

Ford C max
Toyota Verso

Dobre wybory.

Honda civic hatchback - ale to chyba nie najlepszy wybór, prawda? Chociaż podoba mi się najbardziej.

Kwestia potrzeb. Ogólnie dość twarde, "niewygodne" auto, nie mam pewności, że akurat o to ci chodzi

Zerknij sobie na opla merivę
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

06 Maj 2022, 10:27

andzias992 napisał(a):Honda civic hatchback - ale to chyba nie najlepszy wybór, prawda? Chociaż podoba mi się najbardziej.
Auto fajne ale do parkowanie nie najlepsze dosyć nisko się siedzi a do tego skręt dosyć mały jak na taki samochód więc możesz się przez to umęczyć. Na pewno przy parkowaniu ma duży minus względem widoczności w Yarisce.

Który rok tej Yariski macie? W wersji P9 czyli od 2006 roku nie jest tak źle i tylna kanapa przesuwa się więc dla dzieci w fotelikach z tyłu z miejscem na nogi raczej nie powinno być problemu.

C-max i Verso to dobre wybory ale tylko w przypadku benzyny i tu przewagę ma ten drugi.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Brak snu to jak nadmiar alkoholu u kierowcy
    Powodów zmęczenia i niewyspania może być wiele, przede wszystkim jednak to brak odpowiedniej ilości snu. Zachowania zaspanej osoby za kierownicą są równie niebezpieczne jak tej kierującej pojazdem pod wpływem ...