Witam. Rozgladam się za samochodem dla dziewczyny. Sugerowałem Fiata Bravo ale zastanawiam się czy to bedzie najlepsza opcja. Robi ok 15tyś rocznie. 60/40% trasa/miasto, głównie dojazdy do pracy i jazda po mieście. Auto musi być w miarę ekonomiczne i niedrogie w utrzymaniu. Wygląd zewnetrzny jak i wewnetrzny też jest ważny, bravo w wersji sport się jej podoba. Minimum to 120km, nie może być mułem. Wydaje mi się ,ze benzyna bedzie tu lepszym wyjsciem. Mam rację? Ile pali takie Bravo? Macie lepszą propozycję niż Fiat? Podoba się jej też Hundai i30 ale niestety ponad budżet.
Akurat w bravo powyżej 120ps mają wyłącznie silniki z turbo. Turbo benzyna charakteryzuje się tym, że nie ma górnej granicy spalania. Wszystko zależy od nogi kierowcy. Popatrz na focusa 2 fl, astrę h z końcówki produkcji, civic'a 8,
a silnik 120konny jest z turbo? Jak on się ogólnie sprawuje? Focusem II jeździ teraz, nie swoim ale chciałaby coś innego. Astra H przestarzała z wyglądu, nie podoba się jej a civic 8 jest spoko ale ma bardzo twarde zawieszenie a drogi w naszej okolicy są kiepskie więc to trochę problem. Poza tym nie wiem czy w tej kwocie coś znajdę.
Mazda fajna ale silnik tylko 105 no i dugi koniec Polski. Mówicie o francuzach, megane czy jakis Peugeot bedą lepsze niż Bravo? A co z dieslami we fiacie? Jtd to dobra konstrukcja, moze byc duzo drozszy w utrzymaniu od t-jeta ,ktory tez ma turbo?
Gdzie w Europie obowiązują winiety na autostrady? To warto wiedzieć! Wybierając się w zagraniczną podróż samochodem, trzeba pamiętać o tym, że bardzo wiele tras po Europie nie jest bezpłatnych. Opłatą objęte są autostrady i drogi szybkiego ruchu. W niektórych krajach, tak jak ...
Jakie cechy powinna mieć dobra wycieraczka samochodowa? W internecie mamy spory wybór wycieraczek do szyb w samochodach, a ceny ich są bardzo zróżnicowane. Dlatego warto wiedzieć czym kierować się podczas wyboru wycieraczek do naszego samochodu. Czym różnią ...
te t-jety niestety paliwożerne. C4 2giej generacji fajnie wygląda, spalanie z tego co widzę na autocentrum jest sporo niższe niż we fiacie z podobną mocą. A jak z wersją 156km? 120 nie imponuje osiągami zbytnio. Taki Citroen ma dużo typowych bolączek? Jak z cenami części?
Może nie paliwożerny ale oszczędny też nie. Nie wiem czy spali mniej, dlatego pytam. Pozatym z tymi 8 litrami to może być problem, pozatym podobno te Brava mają całkiem sporo typowych bolączek ale czy więcej niż w innych autach?
Raczej przeciętny poziom. Główną bolączką były jakieś skrzynie, które się sypały (ale w takim Golfie IV też się sypały i nikt dramy z tego powodu nie robił).
Zawsze możesz założyć LPG, T-jety mają zwykły wtrysk.
Ogólnie to ten 1.4 T-Jet spali jakieś 0,5l benzyny więcej od wolnossącego 1.6 16V. Róznica w osiągach i elastyczności jest jednak odczuwalna. Jak ktoś będzie muskał gaz to ta różnica będzie mniejsza.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.