Samochód dla młodego chłopaka

30 Maj 2020, 23:37

Witam wszystkich bardzo serdecznie, mam 21 lat i uważam, że nadszedł już czas, aby przesiąść się z mojej mazdy 121 z 92 roku po 3 latach użytkowania jej i chciałbym zapytać Was co wy kupilibyście na moim miejscu. Z racji tego, że do pracy mam 5km w jedną stronę i bardzo często wyjeżdżam w delegację(samochodem firmowym) to myślę o silnikach benzynowych, gdyż w dłuższe trasy zdarza mi się jeździć bardzo, bardzo rzadko. Planuję wydać na zakup samochodu nie więcej jak 40 tysięcy(pieniądze odłożone, żaden kredyt czy pożyczka). Chciałbym, aby był to sedan, gdyż gustuje właśnie w większych samochodach ze sportowym charakterem. W obecnej chwili rozważam nad takimi samochodami jak: audi a4 b8, opel insignia, mercedes w204, które silniki benzynowe możecie mi śmiało polecić, aby nie kupić skarbonki bez dna. Zależy mi na tym, aby samochód był dynamiczny, żważo reagował na pedał gazu i był mało awaryjny. Jeśli żaden z moich roważanych samochodów nie wydaje Wam się rozsądnym pomysłem, to proszę o Wasze propozycję biorąc pod uwagę moje kryteria. Dziękuje już z góry, każdemu kto wypowie się w tym temacie. Pozdrawiam.
kaim23
Obserwowany

Miejscowość: Lusina
Prawo jazdy: 02 01 2017
Auto: mazda 121
Silnik: 1.3 72km
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

31 Maj 2020, 00:11

Takiego rodzyna jak 121 w sedanie to ja bym trzymał i nie sprzedawał :ok:

Najlepsze benzyniaki będą w Mercedesie. Raczej omijałbym te z oznaczeniem CGI
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pojazdy wojskowe MAN i STAR
    MAN Nutzfahrzeuge często przewija się w kontekście rozmów o pojazdach wojskowych. Powodem jest to, że od dawna samochody ciężarowe tej marki znajdują się w ofercie dla naszej armii, a niektóre modele są w eksploatacji. ...