Witam serdecznie,
po 1 wiem sporo takich tematów było - szukałem ale niestety nie znalazłem nic co by mnie zainteresowało - najmocniej przepraszam jeśli coś pominąłem.
Mianowicie : Jestem w trakcie robienia prawa jazdy i pora rozejrzeć się za pierwszym samochodem. Przebiegi pewnie w ok. 10 - 15 tys rocznie. Samochód jakiego szukam powinien być w miarę duży - poprostu w większych samochodach lepiej się czuję (minimum co do gabarytów to np. audi a3 5d) ale raczej skłaniałbym się ku czemuś typu passat, a4, bmw 3. Tylko problem w tym, że tych wyżej wymienionych samochodów jest bardzo dużo na naszych drogach i cięzko będzie znaleźć coś w dobrym stanie. co do silnika 2.0 to takie raczej maksimum - chciałbym zachować jakąś ekonomię. jeśli większy to z gazem.
Od Was chciałbym uzyskać propozycje alternatywne dla w/w samochodów : nie ma co się ograniczać do 3 marek.
PS bardzo mile widziany napęd na 4 koła obojętne czy dołączany czy stały - gdyż mieszkam w terenach "lekko górzystych" i w zimie często są problemy z dojazdem. oczywiście nie jest to bezwzględne wymaganie ale element który by się przydał
![Smile :)]()
z góry dziękuję
a właśnie zapomniałbym dodać : wychodzę z założenia, że nie ma co "uganiać się" za samym rocznikiem. wolę np. kupić starszy o rok czy o dwa a ze znaną historią i zadbany