Samochód dla niepełnosprawnego kierowcy

10 Lip 2013, 22:46

Witam Wszystkich

Mam pytanie jestem osobą niepełnosprawną w trakcie kursu prawa jazdy.Z uwagi na moje schorzenie samochód musi być wyposażony w automatyczną skrzynię biegów oraz hamulec i gaz w specjalnym oprzyrządowaniu .
Podczas kursu uczę się a Volkswagenie polo.

Proszę o rady jakie auto kupić po zakończeniu kursu

Pozdrawiam

Grzegorz
okulach
Obserwowany

Auto: Nie mam
Skrzynia biegów: Automatyczna

11 Lip 2013, 05:39

Ile masz funduszy? I wogóle kupić takie auto będzie ciężko bo jest ich bardzo mało.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

11 Lip 2013, 09:50

Witam

Środków ma 12 000 . Interesuje mnie jakich pojazdów z automatyczną skrzynią biegów szukać bo oprzyrządowanie to ja już sobie zamontuję indywidualnie więc interesuje mnie jakie auto wybrać na początek

Pozdrawiam

Grzegorz
okulach
Obserwowany

Auto: Nie mam

11 Lip 2013, 14:04

Ja bym poszukał jakiegoś Golfa lub Audi A3 z automatem. Poniżej masz kilka aut już przystosowanych.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Niebezpiecznie dla pieszych od września
    Co roku od września rośnie liczba wypadków z udziałem pieszych. Ten niebezpieczny dla niechronionych użytkowników ruchu okres trwa w Polsce aż do stycznia. W 2022 roku najwięcej osób odniosło obrażenia ...