Samochód dla rodziny za 13 tys. zł?? Co kupić??

26 Gru 2006, 00:34

Proszę o pomoc tych którzy już swoje przeżyli za "kółkiem".
Dysponuję kwotą 13 tys.zł zależy mi na autku o małej pojemności nie dużym takim dla 3 osobowej rodzinki (żona, 1 dziecko).
Przeszukuję serwis aby coś znaleźć ale jest tego zbyt wiele. A dla mnie liczą się najbardziej niskie koszty utrzymania, tania eksploatacja itd. a nie osiągi itp.

Jeśli macie jakieś cenne rady pomóżcie.
Jack_P
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk

26 Gru 2006, 12:31

Witam!
Jak małe autko- tanie w utzymaniu oraz eksploatacji proponuje jakiegos japonczyka! mamna mysli Nisssana Micro ( za tę cene mozna kupic z rocznika nawet 2000) bardzo dobrym autkiem byłby tez Volswagen Lupo bądz Seat Arosa. To są samochody bardzo tanie w eksploatacji-ale skolei nie są to duże samochody, maja mały bagaznik-także z załadowanie wózka do bagaznika będzie kłopot,
Jak większe to proponje Volswagena Golfa III. To juz jest samochóeo wiele bardziej wygodniejszy i bardziej pakowny!
Kwestia tylko wyboru, Trzeba siędobrze zastanowić bo kupic samochód jest łatwo , ghorzej go sprzedac!
a wiadomo na samochodzie tylko się traci!
pozdrawiam!
ricardo24
Nowicjusz

27 Gru 2006, 00:17

Jezeli faktycznie zalezy ci na kosztach eksploatacji a nie na osiagach to podam swoje typy:

-Fiata Punto silnik 1.2 rocznik 2000 (w wiekszosci modeli zamontowane sa xenony)
-Ford Fiesta rocznik 96-98 mozna znaleźć z silnikiem 1.3 w benzynie lub dieslem 1.8
-Honda Civic, to juz zalezy od ciebie jaki model wybierzesz bo w tej cenie jest ich "w tut"
-Renault Megane 1996 - + z silniczkiem 1.6
-Fiat Panda 1.1 napewno da sie znalezc w tej cenie
-Citroen Xara 1.4
-Opel Astra 1.4 60KM z 2000...

..... ja bym mógł tak długo jak bym wiedział że wybierzesz cos z moich typow a tak no to coz nie bede sie produkowal na darmo - wybor nalezy do Ciebie.

pozdrawiam,
Hammond
:)
Pozdrawiam,
Hammond
Hammond
Początkujący
Awatar użytkownika

23 Sie 2010, 17:30

Vw Sharan wg mnie będziesz z niego zadowolony jeszcze gdy się trafi z niskim przebiegiem to już będziesz w raju :D
[center] Żyjesz by jeździć... [/center]
DiverS
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

23 Sie 2010, 17:33

Archeolog analfabeta?
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

14 Sty 2011, 22:29

Ja proponuję Skodę Octavię W TDI na tarsie spala około 4-5l/100km w mieście max 7 przy ciężkiej nodze. ma wielki bagażnik w sam raz na dłuższe wakacje :) a do 13 tys da się coś znaleźć. A kolejną zaletą jest poprostu to że sę przyzwoicie wyposarzone i to koncern VAG :) Tanie części i w sumie bezawaryjne ;)
Mati2802
Aktywny

Miejscowość: Elblag
Prawo jazdy: 18 06 1981
Auto: Octavia TDI, Golf TDI, Matiz

14 Sty 2011, 23:03

Mati2802 napisał(a):Ja proponuję Skodę Octavię W TDI

Autor z pewnością czekał z zakupem 4 lata na Twoją radę...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

14 Sty 2011, 23:10

Kubuch napisał(a):
Mati2802 napisał(a):Ja proponuję Skodę Octavię W TDI

Autor z pewnością czekał z zakupem 4 lata na Twoją radę...

Haha
robert7
Początkujący

Miejscowość: mazowieckie