Samochód dla studenta do 4000zł LPG

17 Sty 2011, 20:30

Frugo napisał(a):jak nie stać cię na to, żeby dołożyć 300 zł więcej za ubezpieczenie to po prostu nie stać cię na utrzymanie samochodu, bo eksploatacja wiążę się z ciągłymi wydatkami.

Jasne, tu masz rację. Ja po prostu i tak chciałbym zacząć od czegoś mniejszego, a potem przesiąść się na jakiś większy pojazd ;)
j@c3k
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Polo III 1.4 60KM

17 Sty 2011, 21:51

damian1590 napisał(a):Jak taki bogaty jesteś to czemu jeszcze nie jeździsz jakąs kozak furką z silnikiem 3.0+? Przecież to troszke więcej za paliwo...On jest studentem, 300 zł dla niego to dużo...

Z tego co widzę to Frugo nie posiada samochodu bo prawdopodobnie wie, że nie jest w stanie utrzymać :). I ma rację, bo samochód to skarbonka. Najłatwiej jest kupić, sztuka to utrzymać. Bo użytkowanie auta to nie tylko paliwo i OC. A poza tym jakie 300 zł ? Ja na swoim przykładzie napisze... nie mam zniżek żadnych i za Civica 1.4 zapłaciłbym 1207 zł, a za Accorda 2.0 1388 zł - różnica 170 zł między 1.4 a 2.0, to między 1.1 a 1.4 to będą grosze.

j@c3k napisał(a):
Jasne, tu masz rację. Ja po prostu i tak chciałbym zacząć od czegoś mniejszego, a potem przesiąść się na jakiś większy pojazd ;)

Teraz budżet Ci nie pozwala na zakup większego ale pamiętaj, że małe auto niekoniecznie jest tańsze w utrzymaniu niż większe tudzież z większym silnikiem ;) Czasem jest nawet odwrotnie.
havoc
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Auto: Porsche 911 Carrera 4 GTS
Silnik: 3.8 408 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

17 Sty 2011, 23:39

Otóż to,np VW Polo III z silnikiem 1.0 jest strasznie paliwożerny,pali chyba nawet więcej jak 1.4.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012