Samochód dla syna.

07 Lis 2018, 22:15

Witam. Mój syn właśnie odebrał blachę. Mówi ze za kierownicą czuje się pewnie. Chciał bym mu sprawić przyjemność i na pierwszy samochód kupić mu BMW Seria 3 E90 2.0 silnik.

Jakie opinie ? czy samochód poradzi sobie ze świeżakiem ?
Kaneś
Obserwowany

0

07 Lis 2018, 22:18

Prowokacja jak nic :)

a jeśli nie to wybij młodemu z głowy RWD jak dopiero co plastik odebrał.
Raziel11
Stały forumowicz

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Wałbrzych
Prawo jazdy: 21 03 2016
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Leon 1P / Cupra R
Silnik: 1.6 MPI / 2.0 TSI
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
0

07 Lis 2018, 23:01

Kaneś napisał(a):Mówi ze za kierownicą czuje się pewnie.

Taa jasne niech zrobi parę tysięcy kilometrów za kółkiem to dopiero pogadamy..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0

08 Lis 2018, 07:03

Typowy gówniarz z wypranym mózgiem. Jaki normalny człowiek, co odebrał prawko mówi, że się czuje pewnie? Jeździł w kartingu lub amatorskich seriach wyścigowych od dziecka?

Tate kup BMW, ja umiem jeździć, BMW to niemiecka solidność.

Prawda jest taka, że auto nie jest tanie w utrzymaniu, on nie potrafi jeździć, a auta potrzebuje do szpanu przed kolegami i dziewczynami co łatwo doprowadza do wypadku. Skąd to wiem? Jestem jeszcze młody i wiem jak to było po odebraniu prawka.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010
0

08 Lis 2018, 09:38

dzida napisał(a):Skąd to wiem? Jestem jeszcze młody i wiem jak to było po odebraniu prawka.

Nawet w aucie z 60 KM pod maską potrafi odbić palma, a co dopiero jak masz czym cisnąć... Potem filmiki na YT lądują "150 w terenie zabudowanym" albo "dajesz malina".

Mi to ogólnie go nawet nie szkoda, niech się rozbija, ale przy okazji może zabić kogoś z mojej rodziny lub znajomych - dlatego nigdy nie polecę czegoś takiego. Z drugiej strony jak on musi mieć E90 żeby się podobać dziewczynom to tylko współczuć mogę.

Podsumowując. Jeśli nie jeździ od wielu lat za kółkiem, nie ma licencji, nie ściga się itp, to nie ma bladego pojęcia o kierowaniu autem i przy obecnej pogodzie to na pierwszym zakręcie wyleci na drzewo. I nie, żadne opony, ani ESP, ASR, ESC go nie uratują, bo nie zna praw fizyki i granicy przyczepności. Kup mu coś słabszego i normalnego, niech nauczy się jeździć, nauczy dolewać olej, sprawdzać stan, zmieniać koła itp. Niech nawet ma stłuczkę, przyrysuje auto i nie będzie go szkoda. Po 2-3 latach mu kupisz Be Em Wu i będzie rwał dupeczki jak chwasty.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2007
0

08 Lis 2018, 13:57

Ja dostałem prawo jazdy jakieś niecałe 1,5 roku temu. Na początku myślałem, że czuję się w miarę pewnie. Po przejechaniu ponad 35k km, mogę stwierdzić, że nadal nie czuję się do końca pewnie. Tak się złożyło, że jeżdzę samochodem co ma mniej niż 100 KM i bardzo dobrze, nauczyło mnie to pokory i w mojej ocenie lepszego planowania wielu manewrów, chociaż nawet w takim samochodzie przychodziła chęć na odpały. Patrząc jak skończyło kilku moich kolegów, co od razu "poszli w bmw" (jeden z nich cały czas spłaca myjnie w którą wjechał, bo stracił kontrolę nad autem), myślę że dobrze, że jeżdzę czymś słabszym.
Oczywiście może być tak, że świeży kierowca wsiądzie do bety i nic złego się na dłuższą metę nie wydarzy, jednak w mojej opinii na początku przygody z jazdą najważniejsza jest pokora
marchewa5674
Nowicjusz

Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Opel Meriva I
Silnik: 1.4 90KM
Rok produkcji: 2007
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Centrum testowania silników Skody
    SKODA zainwestowała blisko 34 mln euro w nowe centrum testowania jednostek napędowych. To kamień milowy na ścieżce rozwoju Producenta. Nowa inwestycja marki polega na rozbudowie istniejącego już od 2008 roku Centrum Technologii ...
    Volvo V90 Cross Country w zimie
    Volvo V90 Cross Country powstał, by stawić czoło trudnym warunkom drogowym i pokonywać oblodzone i zaśnieżone szosy. Do tego miał być duży i komfortowy. Trzeba przyznać, że udał im się ten zabieg! Sami Szwedzi przyznają, ...