illusion napisał(a):c klasa to smiech na sali byle jaką naprawe mozesz liczyc w tysiacach zlotych. .
Kupienie C-klasy za 10tys. w stanie nadającym się do bezstresowej jazdy jest prawie niemożliwe. Nie wiem skąd masz takie informacje ,że naprawy liczysz w tysiącach złotych
samochód co pokazują statystyki i moje doświadczenie bardzo niezawodny więc jeśli zadbany to nie ma ich dużo.
A naprawy wiem z eksploacji są tanie mimo skomplikowanej konstrukcji( wielowahaczowe zawieszenie z przodu i z tyłu, zmienne fazy rozrządu w 1.8 , 2.0 , 2.2 , 2.3) przez prawie 6 lat eksploatacji żadna naprawa ani wymiana nie kosztowała 1000zł! co prawda przy oryginalnych częściach łatwo przekroczyć ten pułap ale na rynku jest mnóstwo zamienników dobrej jakości.
No chyba ,że wiesz lepiej od kogoś kto jeździ tym samochodem od 2005r i przejechał nim po naszych drogach ponad 130tys. km.
Audi 80 B4 to już przeżytek który opórcz dobrego zabezpieczenia antykorozyjnego nie może zbytnio nawiązać walki z cenowymi konkurentami na rynku wtórnym, nie prowadzi się dobrze, jest słabo wyciszone a przez te malutkie siedzonka komfort jazdy jest maly. Za 10tys. można dostać ładny egzemplarz Bravo JTD, samochód który wygląda ładnie, jeździ dynamicznie i ma chyba najlepszy silnik diesla dostępny w tej cenie.