Kilka rzeczy dla sprostowania.
@Crankshaft
Przez jakiś czas stałem mocno za VW ale po spędzeniu kilkunastu/kilkudziesięciu godzin nad aukcjami w których nie znalazłem nic co by było warte uwagi postanowiłem trochę zmienić "obóz" w którym szukam -> Większość pojazdów które widziałem stała z przebiegiem 300k+ i wyglądała jakby była złożona z 3...
Dodatkowo wspomnę że bardziej celowałem w VW Bora (wydawało mi się że jest mniej "popularna" a co za tym idzie łatwiej będzie wyrwać lepszy egzemplarz => Myliłem się)
@mike
Ze względu na to że w moim rejonie nie ma żadnych alf a jeżeli są to na pierwszy rzut oka można stwierdzić "zmęczenie życiem" to postanowiłem się rozejrzeć w bardziej odległych rejonach Polski.
--------------------------------------------------------------------------
Nie zmienia to faktu że planuje nadal przeglądać oferty innych marek niż tylko Alfa Romeo
Poniżej podam kilka modeli z silnikami które mnie interesują jeżeli macie jakieś "ale" to napiszcie bo każda uwaga jest na wagę złota
1.
VW Bora (1.9 TDI *tak wiem diesel) <- Nie mam pojęcia jakie benzyniaki warto uwzględnić więc byłbym wdzięczny gdybyście ewentualnie napisali co brać dodatkowo pod uwagę
2.
VW Passat (1.8T, 1.9TDI) <- Ponownie, tak wiem diesel to diesel raczej nie uda mi się znaleźć nic co jest warto uwagi natomiast polecaliście 1.8T na którym również się skupiam podczas poszukiwań
3.
Alfa Romeo 147 (1.9JTD) <- Interesuje mnie wersja Polift na która niestety raczej będę musiał dozbierać dlatego ciśnienie na ten model trochę spadło
4.
VW Golf IV - Nie wiem czy warto szukać... Biorąc pod uwage popularność tego modelu w PL i u sebixów - ciężki orzech do zgryzienia
5.
Mazda 6 <- Co powiecie o tym modelu? Czego się po nim spodziewać? Jakie jednostki silnikowe szukać?
6.
Peugeot 307 (2.0HDI?) <- Interesują mnie modele po roku 2000... Podałem tylko silnik 2.0HDI ale nie mam jakby pewności że dobrze celuję -> Poprawcie mnie i ewentualnie sprostujcie na jakim silniku się skupić
Tyle z mojej strony
Liczę na pomoc z waszej strony