Samochód do 10k na wypady za miasto

04 Paź 2017, 09:25

Witam.
Szukam swojego "1 auta" do 10k. Auto ma być używane głównie do wypadów za miasto, czasem może jakaś dłuższa trasa i drogi gruntowe. Niestety SUV i terenowe w tym przedziale odpadają ze względu na roczniki, a nie ukrywam, że takie auta podobają mi się najbardziej - dużo i wysokie. Znalazłem coś co mogłoby być kompromisem - Ford Fusion, ale różne opinie na jego temat słyszałem, że niekoniecznie jest wart swojej ceny i dosyć niewygodny na dłuższe trasy. Czy moglibyście zaproponować jakieś inne alternatywy dla tego Forda, i ogólnie do 10k? Nie ukrywam, że podobają mi się auta w stylistyce Fusiona - siermiężne. Nie szukam kombi, auta rodzinnego, ani mocnego.
Husii
Nowicjusz

Auto: Nie mam

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Śmiertelne selfie - czy warto tak się narażać?
    Brak uwagi i rozkojarzenie podczas prowadzenia samochodu spowalniają czas reakcji i powodują niebezpieczne sytuacje na drodze. Korzystając z telefonu podczas jazdy znacząco zwiększamy ryzyko wypadku. Jeszcze do niedawna to ...