Samochód do 10k PLN Prośba o ocenę

23 Wrz 2014, 13:07

Wolę opla astrę niż taki szajs jaki podają tu w linkach. Już niejeden "miszczu kierownicy" w swojej styranej beemuszce jest na filmikach jak go obraca i wszystko rozpadaj się w drobny pył :). Na takich "wyjców" w zagazowanych złomkach którychnie stać na ich złopiący złom to nie zwracam uwagi tylko się śmieję.
Pawelec88
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2009
Auto: Astra G Sportive
Silnik: 1.6 101 km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

23 Wrz 2014, 13:24

W drobny pył to się rozpada blacha w oplu po parunastu latach. :wink:

Akurat nie wiem, czy zauważyłeś, ale przynajmniej w przypadku linka z tą beemką to wygląda na zadbaną sztukę, a nie zdezelowany złom od wieśniaka, który nie umie nawet tym jeździć jak sam spostrzegłeś.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

23 Wrz 2014, 15:12

Oczywiście takich zadbanych to w tym kraju pełno. Trzeba się spieszyć i dzwonić bo pewnie już musi wybierać spośród kilkunastu chętnych którzy też są pod dużym wrażeniem stanu tego czegoś :).
Nie mam uprzedzeń do marki bmw ale śmieszą mnie ludzie którzy chcą być piątymi właścicielami samochodu który ma przejechane 200 tyś i cieszą się że są tymi wyjątkowymi którzy się wożą klasą premium.
Pawelec88
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2009
Auto: Astra G Sportive
Silnik: 1.6 101 km
Rok produkcji: 2000

23 Wrz 2014, 18:34

Klasa auta nie spada wraz z wiekiem, czy przebiegiem. A 200 tys km. dla BMW jeżeli ktoś normalnie eksploatuje to jest nic.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

23 Wrz 2014, 19:00

Pawelec88 napisał(a):BUAHAHA!!! Strata czasu na czytanie takich bzdur.
Dlatego ja nigdy nie utworzyłem postu żeby "znający się na rzeczy" doradzali mi co mam kupić bo to strata czasu i nerwów. Takich znających się na rzeczy jest pełno w tym kraju a potem pokazują w turbo kamerze jak ludzie naiwni płaczą bo dali się namówić.
Jak można mieć czelność wrzucić linki do ogłoszeń starych gratów i jeszcze przekonywać że to dobry wybór i że igła HAHAHA.
VW Bora - wiejski tuning z czerwonym lewarkiem zmiany biegów no ŻAL w dodatku 104 tyś km HAHA, oczywiście komis czyli oszustwo.
BMW nie no nie mogę czy ludzie mają za małe monitorki czy za słabe okularki że ten przeżytek polecają którym wstyd wyjechać na pole.
Honda z fotelami jak u babci haha i zdjęciem zrobionym obok komórki haha to już te taczki w tle fajniej wyglądają
Oba Audi no po prostu piękne, piękne jak ta szopa w tle. Krowi placek ładniej wygląda niż to coś.
Betona to dla mnie przedłużenie swojego wacka tzw metoda na wydłużenie czegoś co już jest czyli astry g hatchback.
Kolego założycielu posta proponuję żebyś przeglądał ogłoszenia sam i oglądał na żywo bo wruzcanie linków i czekanie na opinie ludzi którzy groszem nie śmierdzą i zachwalają coś co wygląda jak podarte skarpetki w sandałach to szkoda czasu i wzroku
skoro Ci się tu nie podoba to po co się zarejestrowałeś? Jak jesteś taki mądry wręcz wszechwiedzący to zaproponuj coś konstruktywnego a nie tylko krytyka. Krytykować to potrafi każdy. Po przeczytaniu twoich żenujących wypowiedzi zrobiło mi się słabo. Nie podoba ci się forum to sobie zmienił a nie wprowadzaj w błąd ludzi, którzy szukają tutaj pomocy
A na razie ostrzeżenie za off top i pisanie bredni
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

23 Wrz 2014, 19:02

Wracając do tematu co sądzicie o tym?
[link do oferty na Olx wygasł]
asada12
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 03 2010
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Lexus LFA - 7 ciekawych faktów
    Kultowy Lexus LFA, jedyny w swoim rodzaju supersamochód japońskiego producenta aut luksusowych, został wyprodukowany w limitowanej serii liczącej tylko 500 egzemplarzy. To niezwykle wyrafinowane od strony technicznej ...

23 Wrz 2014, 21:17

Wygląda nieżle,ja bym obejrzał.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012

06 Lut 2015, 14:00

Witam, proszę o opinię samochodu znalezionego w komisie w Częstochowie, Audi A3 z 2000 r, 1.6, przebieg 119 tys. cena 9.800. Skórzana beżowa tapicerka, bardzo zadbane wnętrze. Chce go kupić mój tata, samochód robi duże wrażenie, dwa malutkie wgniecenia, kilka rys. Nie był badany czujnikiem, ale sprzedawca przyznał ze malowany w okolicach błotników. Oczywiście bezwypadkowy. Tata zostawił 300zł żeby mu ten samochód zatrzymał dopóki nie będzie w stanie go sprawdzic. Wydaje się być dużą okazją. Podał nam Vin, ale auto nie ma historii serwisowej w ASO. Sprzedajacy nie zgodził się na sprawdzenie samochodu w serwisie, oczywiście na nasz koszt. Gwarantuje oryginalność przebiegu, mówi że książka serwisowa i papiery będą za 2 dni, bo samochód jest świeżo sprowadzony. Dwa dni później okazuje się że książki jednak nie ma, bo została w serwisie(???) włąsciciel zapomniał zabrać bo po gwarancji nie była mu potrzebna (???), Sprzedawca jest przy tym mocno zdenerwowany, twierdzi ze nachodzimy go telefonami i albo bierzemy ten samochód albo nie m bo on ma mnówstwo chętnych. Zaznaczam że wykonane były dokładnie dwa telefony, pierwszy po sprawdzeniu VIN z zapytaniem czy zgodzi się na sprawdzenie auta w serwisie, drugi w celu ustalenia czy sa już wszystkie potrzebne papiery. Jako dowód podaje karteczkę z potwierdzeniem przebiegu z 2013 roku. Zgodziła się na przegląd ale to on zabiera auto na lawete i zawozi, a potem natychmiast mamy go zabrac z placu. Widze, że tata jest napalony i kupuje oczami, a ewidentnie coś jest nie tak.
fran
Nowicjusz

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: VW golf
Silnik: 1.6

06 Lut 2015, 14:15

Czy to żart? Przecież to tak widoczny przekręt, że aż się czyta ciężko z przekonaniem że ktoś chce kupić to auto
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.3 161
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008

06 Lut 2015, 14:22

tomek70 napisał(a):Czy to żart? Przecież to tak widoczny przekręt, że aż się czyta ciężko z przekonaniem że ktoś chce kupić to auto

No powiem że mam takie same odczucia...
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

06 Lut 2015, 14:29

Dziękuję bardzo, tata jest zbyt łatwowierny, i jak mu się coś spodoba to można go byle czym przekonać. Ja też nie mam za bardzo doświadczenia, ale kupy mi się to wszystko nie trzyma włącznie z zachowaniem sprzedającego. Wybijam mu to z głowy, lepiej stracić trzy stówy niż nabyć jeszcze większy problem.
fran
Nowicjusz

06 Lut 2015, 14:40

Dodam tylko że przy zaniżeniu faktury był skłonny opuścić do 9,300. Ewentualnie do normalnej ceny dorzucić alufelgi z letnimi oponami.
fran
Nowicjusz

06 Lut 2015, 15:07

Ja bym dopuścił zaraz po tym, jak facet nie zgodził się na sprawdzenie auta w serwisie
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

06 Lut 2015, 15:09