Samochód do 11-12 tysięcy

20 Cze 2019, 14:06

Witajcie.
Na wstępie od razu powiem - dużo się naczytałem o samochodach, ale zwyczajnie się na nich nie znam i potrzebuję pomocy. Im więcej czytam, tym mam wrażenie, że już nic nie wiem.

Chcę kupić auto, które będzie kosztowało mnie (z gazem) do max. 12 tysięcy. Jakby się udało zejść do około 10 tys, to lepiej, ale nie jest to warunek.

Chciałbym, aby to był samochód nie zjechany, z klimatyzacją i - co najważniejsze - tani w utrzymaniu i jak najmniej awaryjny. Aby dobrze współpracował z LPG. No i najlepiej - nie stary, tak 2003 to chyba najstarszy. Auto ma mi służyć do pokonywania trasy około 25 tysięcy kilometrów w ciągu roku, dlatego też wydaje mi się, że przebieg nie powinien być zbyt wysoki. (nieustannie mam obawy, że ktoś majstruje przy liczniku, szczególnie patrząc na ogłoszenia o autach sprowadzanych).

Myślałem o VW Polo, Skodzie Fabii, Seacie. Ale jestem jak najbardziej otwarty na pomysły tych, którzy mają doświadczenie i się znają na tym.

Pomóżcie!

20 Cze 2019, 14:14

Skoro tani w utrzymaniu, wytrzymaly pod LPG to szukaj 1.6 MPI w VAG'u przebiegami rzedu 200-250tys sie nie przejmuj bo jesli sa prawdziwe to te silniki robia po 500-600tys bez powaznych awarii, najlepiej szukaj auta bez gazu i zaloz go we wlasnym zakresie.

Chociaz nie ukrywam ze sporo wymagasz 10tys, niski przebieg i max 15 lat...

patrz na stan, przebieg i rocznik to drugorzedna sprawa
Raziel11
Stały forumowicz

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Wałbrzych
Prawo jazdy: 21 03 2016
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Leon 1P / Cupra R
Silnik: 1.6 MPI / 2.0 TSI
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

20 Cze 2019, 16:58

Dzięki. A co myślisz o tym?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

nie jest zbyt podejrzany ten przebieg? Twoje warunki co do silnika chyba spełnia.
selmatous
Nowicjusz

20 Cze 2019, 17:01

Szukaj silnika w wersji 102km, przebieg oczywiscie podejrzany i jeszcze ta cena ;p no i jeszcze ten bodykit :)
Raziel11
Stały forumowicz

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Wałbrzych
Prawo jazdy: 21 03 2016
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Leon 1P / Cupra R
Silnik: 1.6 MPI / 2.0 TSI
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

20 Cze 2019, 17:16

No dobrze. Znalazłem coś takiego. Co myślisz?

(tutaj inny silnik - też ok?)

selmatous
Nowicjusz