Jeżdzę obecnie Roverem 600 w dieslu, wcześniej miałem Astrę I w gazie, tak więc duży przeskok odnośnie samochodów, głównie wygoda podróżowania. Szukam samochodu jak w temacie, do ok 11 tyś zł, najlepiej z serii: sedan; coupe; cabrio (ewentualnie).
Szukam również samochodu tym razem w gazie\do zagazowania z silnikiem o ciekawym brzmieniu (V6, R6, V5 czy też może B4).
Moje typy to kontynuacja marki Rover, model 75 silnik albo 2.0 v6 albo 2.5 zależy co się trafi (nie cisnę po drogach miejskich 100 na godzinę, chodzi o komfort i dźwięk

Co lubię w samochodach? Wygodę, ciszę, trochę bajerów (climatronic musi być, tempomat też, no chyba że już nie będzie sie dało to trudno, przeżyje, no i pełna elektryka szyby lusterka fotele i tak dalej). Lubię również samochody eleganckie, z klasą, nie lubię za to wychodzić ze sklepu i szukać swojego samochodu pośród tysiąca innych, jak np. właściciele Golfów czy passatów, to mnie nie interesuje. Nie potrzebuje też opinii typu a diesel się bardziej opłaca bierz 1.9 itp chcę znać podpowiedź osób, które miały styczność z taką klasą samochodów oraz silników.
Samochód dziennie użytkowany, po 50-70 km, czasami mniej a czasami nawet i więcej o 2 razy, natomiast zależy mi na tym, aby silnik był w miarę mało awaryjny. Co polecacie z tych 3? Możej eszcze jakieś inne propozycję?