Samochód do 12 000 zl

11 Lis 2016, 21:43

Witam, chciałbym poradzić się odnośnie zakupu samochodu. Pojawiła się możliwość zakupić samochód (z finansową pomocą taty ale jednak :p ). Górny pułap cenowy to 12 000 złotych, samochód powinien być dość duży, dla swobodnej jazdy czterech osób, koniecznie sedan. Jeśli chodzi o silnik, chciałbym żeby był to 1.6 lub 1.8 benzyna, ale żeby miał trochę mocy, chociaż te 115 KM. :P No i żeby miało jakiś wygląd to autko :P
Ogólnie z tego co wyczaiłem w moim zasięgu znajdują się Audi A4 B5, jednak nie do końca mi się podobają. Mazda 3, Mazda 6 to już w ogóle poezja no ale poczytałem o blachach i wydaje mi się, że kupno tych samochodów trzeba całkowicie odpuścić. :( Audi A4 B6 podobają mi się już bardziej, ale z kolei ciężko z ceną.
Czy moglibyście polecić mi jakieś modele wśród których mogę jeszcze coś pasującego znaleźć? :) Oczywiście znaleźć jakiś model to nie problem, tylko wiadomo, liczy się też awaryjność, koszty ewentualnych napraw, nie mam takiej wiedzy, dlatego zwracam się z pomocą :)

EDIT: Oczywiście w przypadku jakiejś "okazji" cena może troszkę iść w górę :D
shady9644
Obserwowany

Prawo jazdy: 19 11 2014
Auto: Nie mam

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opony samochodowe, co warto o nich wiedzieć?
    Produkcja opon to oddzielna gałąź przemysłu samochodowego, przeżywająca dynamiczny rozwój, spowodowany zwiększeniem się wymagań wobec ogumienia. Trafiające do produkcji samochody oferują coraz to lepsze osiągi i posiadają ...