Samochód do 12-15 tyś

18 Paź 2017, 21:05

Witam mam zamiar kupić samochód. Głównie dojazdy na uczelnie 26km dziennie. Chciałbym żeby był w miarę dynamiczny, mogę jedynie porównać do samochodu ojca (opel astra II 1.4) chciałbym żeby nie był większym mułem od niego :P Chciałbym raczej średnich albo małych gabarytów auto, chociaż celuje w 5 drzwi. Może bedę montował do niego gaz. Wybrałem pare ogłoszeń, proszę o pomoc i może zaproponowanie czegoś jeszcze innego.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

jacho
Nowicjusz

Prawo jazdy: 25 06 1996
Auto: nie mam

18 Paź 2017, 21:24

Dobór modeli masz ok, pomyśl o civic'u vii

Z tego co wrzuciłeś to imo najlepiej wypada srebrna corolla.
W fiacie bardzo fajny silnik ale hmm...mnie linea nigdy nie porywała :ok:
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

18 Paź 2017, 23:01

a silniki w powyższych i hondzie VII nadają się pod gaz?

[link do oferty na Olx wygasł] znlazłem taką hondę u mnie w bydgoszczy co sądzicie?
jacho
Nowicjusz

31 Paź 2017, 09:27

wznawiam temat zainteresowały mnie te dwa samochody co sadzicie o fiacie evo ogolnie?

[link do oferty na Olx wygasł]

i jeszcze peugeot 307
[link do oferty na Olx wygasł]
jacho
Nowicjusz

31 Paź 2017, 09:52

Punto Evo powinno spełnić twoje wymagania, chociaż w tym budżecie szukałbym raczej Grande Punto. Ogłoszenia wstawione przez Ciebie są podejrzanie tanie. 1.4 77 KM jest dobrym i trwałym silnikiem, ale nie jest zbyt dynamiczny, do jazdy po mieście jak najbardziej, w trasie może mu brakować mocy. Z tego co mi wiadomo 1.4 95 KM też jest dość dobrym silnikiem i na pewno będzie bardziej dynamiczny, ale jest on rzadkością w porównaniu z 77 KM.
kubajj
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 09 2011
Auto: Peugeot 206
Silnik: 1.1 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

05 Lis 2017, 19:50

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] co myślicie o tym aucie? chciałbym zamonotwać do niego gaz żeby zaoszczedzic. Jakies zastrzezenia do danego silnika, albo ogolnie do auta?
jacho
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Hybrydowe hity 2017 roku
    Za nami przełomowy dla motoryzacji rok 2017. To czas, w którym na rynku debiutuje coraz więcej modeli z napędem hybrydowym i pierwszy raz w historii widoczny jest wyraźny, spadkowy trend sprzedaży samochodów ...

05 Lis 2017, 22:41

Najlepszy silnik oferowany przez vag ;) samochód bardzo ciekawy, długo w jednych rękach. Z pewnością umowilbym sie, zeby go zobaczyć.
flini
Początkujący

Auto: brak