Samochód do 12-15 tyś

18 Paź 2017, 22:05

Witam mam zamiar kupić samochód. Głównie dojazdy na uczelnie 26km dziennie. Chciałbym żeby był w miarę dynamiczny, mogę jedynie porównać do samochodu ojca (opel astra II 1.4) chciałbym żeby nie był większym mułem od niego :P Chciałbym raczej średnich albo małych gabarytów auto, chociaż celuje w 5 drzwi. Może bedę montował do niego gaz. Wybrałem pare ogłoszeń, proszę o pomoc i może zaproponowanie czegoś jeszcze innego.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

jacho
Nowicjusz

Prawo jazdy: 25 06 1996
Auto: nie mam

18 Paź 2017, 22:24

Dobór modeli masz ok, pomyśl o civic'u vii

Z tego co wrzuciłeś to imo najlepiej wypada srebrna corolla.
W fiacie bardzo fajny silnik ale hmm...mnie linea nigdy nie porywała :ok:
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

19 Paź 2017, 00:01

a silniki w powyższych i hondzie VII nadają się pod gaz?

[link do oferty na Olx wygasł] znlazłem taką hondę u mnie w bydgoszczy co sądzicie?
jacho
Nowicjusz

31 Paź 2017, 10:27

wznawiam temat zainteresowały mnie te dwa samochody co sadzicie o fiacie evo ogolnie?

[link do oferty na Olx wygasł]

i jeszcze peugeot 307
[link do oferty na Olx wygasł]
jacho
Nowicjusz

31 Paź 2017, 10:52

Punto Evo powinno spełnić twoje wymagania, chociaż w tym budżecie szukałbym raczej Grande Punto. Ogłoszenia wstawione przez Ciebie są podejrzanie tanie. 1.4 77 KM jest dobrym i trwałym silnikiem, ale nie jest zbyt dynamiczny, do jazdy po mieście jak najbardziej, w trasie może mu brakować mocy. Z tego co mi wiadomo 1.4 95 KM też jest dość dobrym silnikiem i na pewno będzie bardziej dynamiczny, ale jest on rzadkością w porównaniu z 77 KM.
kubajj
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 09 2011
Auto: Peugeot 206
Silnik: 1.1 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

05 Lis 2017, 20:50

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] co myślicie o tym aucie? chciałbym zamonotwać do niego gaz żeby zaoszczedzic. Jakies zastrzezenia do danego silnika, albo ogolnie do auta?
jacho
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

15 lat sukcesów Toyoty Prius
    15 lat temu została zaprezentowana pierwsza generacja Toyoty Prius, której debiutowi towarzyszyło hasło "w samą porę na 21 wiek". Półtorej dekady później, najlepiej sprzedający się samochód hybrydowy ...

05 Lis 2017, 23:41

Najlepszy silnik oferowany przez vag ;) samochód bardzo ciekawy, długo w jednych rękach. Z pewnością umowilbym sie, zeby go zobaczyć.
flini
Początkujący

Auto: brak