Samochód do 12 tyś automat

23 Wrz 2011, 10:32

Witam

Poszukuję samochodu do 12 tyś zł. Będzie to mój 1 samochód. Potrzebuję go głównie do jazdy w mieście oraz do pracy dziennie jest to ok 60 km. Nie zależy mi na potężnym silniku ma być w miarę dynamiczny a przy tym oszczędny. Interesują mnie głównie auta z automatyczną skrzynia biegów. Stanie w korkach i ciągłe wciskanie sprzęgła już mi się odechciało.

Wymagania

-Rocznik 1997 lub nowszy
-Automatyczna skrzynia biegów która nie będzie wymagała napraw w najbliższym czasie.
-Klimatyzacja
-ABS
-Przydałby by się elektryczne szyby lub lusterka
-Wygodne, zadbane, w miarę tanie części oraz nowoczesny wygląd w środku lubię auto z klasą <:)
-Oszczędne w benzynie lub jeszcze lepiej z instalacja LPG

Czekam i dziękuję za wszelkie propozycje.Jestem z woj. Śląskiego
matiasek
Nowicjusz

23 Wrz 2011, 20:35

Za 13-14k zl mozna miec Rovera 75 z rocznika 2002-2004, z kilma ABS i tak dalej.
A za 12k zl to: Audi A6 C4, Mercedes W202, BMW E36 czy E39, jakiegos Saab'a, kazde z tych autek w automacie bedzie mialo raczej wyposazenie ktore cie interesuje. :P Klimy moze co najwyzej brakowac w starszych rocznikach.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

24 Wrz 2011, 08:52

Powyżej 12 tyś odpada, już bardziej bym się skłaniał coś w granicach 11 tyś .BMW 525 podoba mi się z tym że garaż jaki jest w domu do dyspozycji jest na mniejsze auto niestety. Biorąc pod uwagę mały rozmiar, niskie koszty eksploatacji, niski przebieg, automatyczną skrzynie biegów jakie auto byście wybrali. Przydały by się opinie osób które miały styczność z automatyczną skrzynią biegów w przedstawionych niżej modelach. Najbardziej odpowiada mi typ Hatchback, wszelkie kombi odpadają już na starcie.

1.Opel Corsa
[link do Otomoto wygasł]

2.Volkswagen-Golf
[link do Otomoto wygasł]
3.Peugeot-206
[link do Otomoto wygasł]
4.Audi A4 z ty że tym autem musiałbym parkować na dworze
[link do oferty na Allegro wygasł]

Proszę i dziękuję z góry za opinię
matiasek
Nowicjusz

24 Wrz 2011, 09:15

A nie myślałeś nad Smartem?
Mało pali i ma automat a od 12tys. zł zaczynają się egzemplarze godne uwagi.
W przypadku Twoich propozycji to Corsa ma za słaby silnik no i skrzynia uszkodzona, Golf sprzedany, Peugeot powypadkowy a A4 to wielkość e36 bądź W202 więc chyba za duże.
A jeśli nie to polecam Mercedesa W202, mega trwałe auto z prostym i wytrzymałym 4 biegowym automatem, przełącza płynnie, robi kick downy i jest tani w naprawie.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

24 Wrz 2011, 09:39

Linki wybrałem na szybko przypadkowo chodziło mi raczej o modele aut które wypisałem jakie są godne uwagi i dlaczego oraz w jakiej wersji.Co jak co ale Smart odpada od razu ze względu na wygląd po pierwsze po drugie czułbym się w nim jak sardynka w oleju

Tu np corsa w lepszym stanie i lepszym silnikiem
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
matiasek
Nowicjusz

24 Wrz 2011, 09:56

Może focus

[link do oferty na Allegro wygasł]
"Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty - dla szybkich kierowców"-Colin McRae
cramp12
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Auto: ford mondeo 2.0 tdci 130km
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003