Samochód do 12tyś ekonomiczne

25 Cze 2010, 14:29

Witam!
Szukam swojego pierwszego samochodu- cena do 12tyś z wliczonymi opłatami lub tańsze + opłaty.
Zależy mi na tym, zeby samochód był jak najbardziej ekonomiczny i mało awaryjny.
Myślałem o:
-Fiat Punto II
-Skoda Fabia (o ile znajdzie sie w takiej cenie)
-Renault Clio lub Thalia
Proszę o jakieś propozycje, ewnentualnie jaki silnik disel czy benzyna. Z góry dzięki.
tyleczka
Nowicjusz

Miejscowość: Nowy Targ

26 Cze 2010, 01:48

opel corsa b a moze juz powoli c. vw polo juz mozna dostac te ladne po lifcie z 2000 roku. a silnik to zalezy ile jezdzisz. jak malo to benzyniak ewentualnie gaz zalozyc a jak duzo to dieselek ;) a jak dieselek to 1.9 TDI :P albo 1.9 SDI
domols1
Początkujący

Miejscowość: Sulechów
Prawo jazdy: 01 01 2001

26 Cze 2010, 09:12

Te polo w sdi to bedzie muł jak nie wiem co. Ja ci z tej trojki polece Punto i Clio.
Thalia tez jest ok, ale jest dosc tandetnie wykonana i strach troche w niej jezdzic:P
Mysle ze do 12k to wyrwiesz ladne punto, szukaj takiego od pierwszego wlsciciela i z malym przebiegiem, a napewno punto nie bedzie sprawialo zadnych problemow przez najblizsze lata i bedzie ekonomiczne, najlepiej 1.2 w benzycne a jtd w dieslu
foemka
Początkujący

Miejscowość: warszawa

27 Cze 2010, 13:22

a ja mam też tyle i za peugeotem 206 się rozglądam
kaska2912
Początkujący

Miejscowość: Tarnów

28 Cze 2010, 09:45

A co myslicie o Renault Laguna II? Dorwę w tej cenie? Ewentualnie Renault Megane II bo tańsze. Podkreślam ze chcę samochód ekonomiczny, myslalem o silniku diesla 1,9
tyleczka
Nowicjusz

28 Cze 2010, 09:47

W tych pieniądzach nic ciekawego nie będzie.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Yaris na eksport do Ameryki Północnej
    Toyota Motor Europe poinformowała, że od maja 2013 roku model Yaris produkowany w zakładach Toyota Motor Manufacturing France (TMMF), będzie eksportowany do USA, Kanady i Puerto Rico. Dostosowanie francuskiego zakładu do ...
    Lexus IS 430
    Wyjątkowym samochodem Lexusa był również IS 430, opracowany na targi SEMA w 2003 roku. Choć auto na pierwszy rzut oka przypominało po prostu nieco stuningowanego sedana IS, zmiany były znacznie istotniejsze. Pod maską ...

28 Cze 2010, 10:31

ale wiesz mi nie zależy na twoim komentarzu, który w niczym mi nie pomaga. Pytam sie konkretnie co w tej cenie, daję konkretne przykłady więc oczekowałem jakiejś podpowiedzi, który lepszy.
tyleczka
Nowicjusz

28 Cze 2010, 10:42

Napisałeś wyraźnie:
tyleczka napisał(a): Dorwę w tej cenie?

Więc wyraźnie Ci odpowiedziałem, że NIE, więc mój komentarz jak najbardziej Ci pomaga...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

28 Cze 2010, 12:41

a taki silnik o którym wspomniałem myslicie ze bedzie dobry? Sam nie wiem ile będe jeździł, mysle ze gdzieś 40- 50km dziennie
tyleczka
Nowicjusz

28 Cze 2010, 14:48

uwazam ze silnik 1.9sdi lub 1.9 tdi to sa najlepsze rozwiazania. sdi nie jest takim mulem,wiem bo brat mial vw caddy z tym silnikiem(ma tylko 68km) i radzil sobie dobrze.Najlepsze jest to ze ten silnik jest mistrzem pod wzgledem bezawaryjnosci oraz bardzo niskiego spalania(mw.6 l.).Nie jest to rakieta ale jak na takie spalanie to czego mozna oczekiwac?!
Natomiast silnik 1.9 tdi jet juz troche mocniejszy pod wzgledem osiagow ale jest wieksze prawdopodobienstwo awari. Zreszta musisz sie zastanowic czy warto kupowac diesla poniewaz jak bedziesz nim malo jezdzil i na krotkich odcinkach to ci sie to raczej nie oplaci. kup sobie jakiegos benzyniaka w gazie.
jumpero
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Chelm/Londyn