Witam. Po powrocie do Polski zamierzam kupic auto, ktore bedzie moim pierwszym samochodem, jako iz mam 18 lat i zarobilem "troszke" pieniazkow, chcialbym, zeby ktos z wiekszym doswiadczeniem pomogl mi w wyborze/zasugerowal na jakie auta w tej cenie warto zwrocic uwage, czego sie spodziewac i na co uwazac
![Uśmiechnięty :)]()
Nie szukam samochodu wyscigowego lecz chcialbym tez, by nie byl to przyslowiowy mul, autko powinno sie w miare dobrze zbierac, licze na cos w granicach 100-130km.
Co do silnikow nie mam nic upatrzonego, rozwaze kazda propozycje. W gre wchodzi benzyna jak i diesel, samochod bedzie uzywany przez nie dlugi okres czasu jakim jest ok. 1 rok, poniewaz zapewne bede musial go sprzedac przed studiami. Z tego wlasnie powodu zalezy mi na bezawaryjnosci.
Typ nadwozia jaki mnie interesuje to przedewszystkim hatchback.
Zalezy mi oczewiscie rowniez na wygladzie, jak zapewne dla kazdego 18-latka jest to wazna kwestia
![Wink ;)]()
Jako, iz mam 190cm wzrostu raczej nie interesuja mnie auta w stylu opel tigra, gdzie zmiescic moze sie chyba jedynie drobna kobieta, lecz nie jestem rowniez zainteresowany kupnem vana ^^
Samochod jedynie 5-drzwiowy, by moc zabrac znajomych choc w wiekszosci przypadkow bede jezdzil raczej w towarzystwie jednej osoby.
Dodam, ze choc jestem osoba mloda, posiadam doswiadczenie w jezdzie, ktore uzyskalem podczas pracy, od 3 lat jezdze samochodami wiec prosze nie traktowac mnie jako kompletnego zoltodzioba, ktory zdal prawko i chce szalec...
W gre wchodza trasy krotkie jak i troszke dluzsze.
Moje dwa typy na chwile obecna to:
-Ford Focus mk2 hatchback 5d
-Seat Leon I 5d
Prosze o propozycje wraz z opiniami na temat bezawaryjnych silnikow do danego modelu. Z gory dziekuje i pozdrawiam.