jiGsaw napisał(a):Do czynienia? Jak E46 Cię nie urzekło to i pozostałe tym bardziej...
Tak, miałem do czynienia. Jeździłem e46 318i z 99roku od brata przez 3 miesiące
Fakt faktem że to jak to auto prowadzi się, trzymie się drogi etc to inna liga w porównaniu do a3 itd ale killa rzeczy mi nie podeszło w tym aucie np. stuk przy ruszaniu, aryjny układ chlodzenia, uszkodzony magiel co skutkowało pływaniem auta po drodze i jak się okazało magiel trzeba było wymienić. Jakbym miał kupować e46 to żadne 316/318 tylko 328i ... Nie skreślam BMW ale teraz raczej jej nie kupie, no chyba że się trafi jakaś bardzo fajna sztuka nie zmęczona życiem i młodymi gniewnymi
simonx10 napisał(a):Bierz 1.9 TDI na pompie wtryskowej, na przykład golf 4, bo nie ma takiego zawieszenia jak passat, środek jest wygodny, ergonomia jest bardzo fajna, bogate wyposażenie. Skoro miałeś a3 to vag bierzesz pod uwagę?
Tak vaga biorę pod uwagę, tyle że 1.8 Turbo + dobra sekwencja no i 1.9 tdi na pompie
A3 śmigam od 2009roku, zrobiłem nią 83kkm (obecnie ma 314kkm przelotu) i bardzo zadowolony jestem z tego auta, gdyby nie to spalanie i różne dupsy które zaczynają się psuć
Tyle że Golf odpada, ale zostaje a3 poliftowe i Leon
Tak jak mówiłem potrzebuję auta które nie zrujnuje mojej kieszeni pod względem kosztów utrzymania i ewentualnych napraw i pojezdzi te 2 lata bo wtedy planuje kupić jakieś nowsze i lepsze auto.