mike napisał(a):jest dużo aut w tym pułapie cenowym, ale Ty się uczepiłeś tych cyferek na liczniku przebiegu.
Jak jest dużo to proszę wskaż mi kilka modeli, to chętnie obejrzę. Oczywiście by to były spore sedany z niezłym silnikiem i dobrym wyposażeniem. Przebieg pomińmy w takim razie. Bo przejrzałem dzisiaj prawie 100 stron i nie zauważyłem dużych sedanów spełniających te kryteria. Być może mam wysokie oczekiwania i będzie ciężko znaleźć odpowiadające mi auto, ale każdy ma swoje wymagania i mam do nich prawo. Jak takich aut jest tak dużo, to proszę o pomoc i wskazanie jakichś modeli, na które mógłbym zwrócić uwagę, czy nawet dołożyć w ostatecznej ostateczności kilka groszy i wyłożyć więcej pieniędzy. Volvo są ładne z zewnątrz, ale nie podoba mi się deska rozdzielcza. Ot... Po prostu. Nie trafia w mój gust, to nie do końca moje klimaty, jakoś tak no. Zresztą do 15 000 było ich jak na lekarstwo.
mike napisał(a):Jak już napisał Kao lipny silnik
To ciekawe, że na kilku stronach motoryzacyjnych właśnie ten i 2.0T z 9-3 podawali jako jedne z lepszych. Widać powinni ich zwolnić z roboty, no ale ja się nie znam, więc niczyjej wiedzy nie będę oceniał. Z opinii ludzi w Internecie ostatnie co krytykowali, to dynamika i przyjemność z jazdy. A tutaj, że tym się jeździć nie da. No cóż, ile ludzie, tyle opinii czyli około 7 miliardów.
mike napisał(a):Poskładany na szybko gruz
Tak po zdjęciach i bez patrzenia na żywo? No ok, jak powiedziałem, nie znam się aż tak, być może właśnie tak jest. Ja tam nic takiego nie dostrzegłem. Możesz mi rozjaśnić umysł i wypisać te niedoskonałości, proszę?
mike napisał(a):Wszystko widać na zdjęciach - ot perełka od handlarza. Miałeś już ten model, więc zapewne wiesz co i jak rocznik vs silnik vs cena, więc to pominę.
I tego Rovera traktuję póki co najpoważniej. 1.8 to porażka i ma najgorszą opinię z silników w tych samochodach (o czym nie wiedziałem przed zakupem), natomiast 2.5 znacznie lepszą i ten silnik w tym modelu jest jednym z trwalszych.
Kao napisał(a):Mówisz ze 1.8 z rovera to dramat a bierzesz pod uwage Saaba i to jeszcze 2.3? Najbardziej awaryjny.
Eee, no tak, bo się zbyt dobrze nie znam na Saabach, dlatego pytam? Zresztą jak wyżej, w Internecie wyczytałem, że to niezły silnik. Staram się z każdego źródła zasięgnąć informacji, dlatego tutaj napisałem, ale nie pisz w stylu, jakby miało to być coś oczywistego dla mnie, że ooo, 2.3 to syf. Nie, dla mnie to nie było oczywiste, bo nigdy nie jeździłem Saabem i nie mam nikogo znajomego, kto nim jeździ/jeździł. A 1.8 w Roverze przeżyłem na własnej skórze, więc o czym w ogóle mowa.
A auto, które starałem się omijać z daleka, czyli sebiksarskie BMW, w tym przypadku E39. Warto się interesować tą marką w takim budżecie?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Przykładowa oferta.