Samochód do 15 tyś

24 Lut 2018, 14:13

Hej. Szukam jakiegoś auta, byłoby to moje 3 (tak zaznaczam, że jakieś doświadczenie z autami już mam). Na furkę mam okrągłe 15 tyś.
Mam 23 lata, jestem facetem. Mieszkam w mieście mającym 125tyś mieszkańców. Do pracy na chwile obecną mam koło 4-5km + jakaś jazda czasem po mieście, niekiedy dojazdy do sklepu, jakieś tripy po za miasto + wakacje. Myślę, że moje przebiegi roczne będą rzędu 8 - 12 tyś km. Szukam czegoś w benzynie oczywiście, czegoś od 1.6 do 2.0. Nie ukrywam, że lubię jak coś jest ładne w środku i na zewnątrz. Ma kilka fajnych bajerów, na pewno komputer pokazujący spalanie/zasięg itp., elektryka pełna (lusterka, szyby), fajne byłby składane lusterka - bardzo przydatne na parkingu w miejscu mojego zamieszkania. Raczej lubie duże auta - teraz jeżdżę focusem mk1, wiem nie można tego o nim powiedzieć, że jest duży, raczej wolałbym coś większego :) Myślałem nad Peugeot'em 407, w wersji troszkę bogatszej niż bida edyszyn (czytaj brak chromów z zewnątrz i korby z tyłu). Raczej liczę się ze spalaniem w mieście rzędu 8 - 12l. Mój focus pali mi 10l :) Także luzik. Patrze na oferty na olx, allegro, ciężko o fajny egzemplarz Peugota, a gdy coś w trafi się fajnego, to mega, mega daleko, a dymać po auto 500-600km to też mi się nie uśmiecha - muszę być wytrwały :) Może polecicie mi coś, co wpadnie mi w oko? Passaty, BMW raczej odpadają :)
michal2203
Nowicjusz

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Ford Focus

24 Lut 2018, 22:06

Ja na temat peugeota się wypowiadać nie będę ale mogę polecić
Mondeo mk3
Volvo s60
Honda Accord
Avensis II
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

24 Lut 2018, 22:11

Na Mazde 6 budżet akurat ale lusterka sie nie skladaja elektrycznie :cry:
fate
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: krs/wwa
Prawo jazdy: 0- 0-2007
Przebieg/rok: 13tys. km
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna

25 Lut 2018, 17:04

Rozważałem Mazde 6, poda mi się z zewnątrz jak i wewnątrz, ale..., ale... RUDA szmata :) To ją dyskwalifikuje.. Ma super silnik, super skrzynie, ale o..

Mondeo fajne, niezawodne, ale troche zalatuje starocią - też patrzałem na te auta :)
Na accorda 7 gen chyba nie mam budżetu :/
Avensisa T25 miałem okazje jeździć, mam na codzień nawet taką okazję, bo mam taką w domu :) Fajne auto, ale raczej dla dziadka :D
Haha, wiem, wymagający jestem, powinienem iść do salonu i kupić coś za 100 tyś :D :D :D
michal2203
Nowicjusz

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Ford Focus
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak rozkodować radio w samochodzie Renault?
    Bardzo często podczas chwilowej utraty zasilania radio w samochodach marki Renault jak i Dacii będzie wymagało wpisania kodu do jego uruchomienia. Problem ten może się pojawić np. po chwilowym odłączeniu akumulatora bez podtrzymania ...