REKLAMA
Witam serdecznie. To mój pierwszy post na tym forum, zarejestrowałem się z wiarą, że doświadczeni i obeznani w świecie motoryzacji "koledzy" pomogą dokonać słusznego wyboru samochodu. Zatem do rzeczy:
*Samochód powinien być 4-5 osobowy i mieć pojemny bagażnik.
*Silnik od 1.3 do 2.0 MAX. chociaż wg mnie 1.8 to już dużo.
*Wysoki komfort jazdy i ciche wnętrze.
*Komputer pokładowy
*Ekonomiczny
*Od roku produkcji 2003 wzwyż
*Jeżeli chodzi o charakter samochodu - to właśnie jest "to": Samochód z charakterem, lekko sportowy wygląd w połączeniu z wygodą i lekkim "exclusiv".
*Samochód który nie słynie z usterkowości - choć wiadomo, że każde się psuje, ale myślę że rozumiecie co mam na myśli.
*Dobrze by było, gdyby karoseria była naprawdę godna uwagi - w sensie takim, że nic nie gnije szybko i nie kruszy się po 1 stłuczce (nie daj bóg)
*Elektryczne szyby itp. udogodnienia również byłyby wskazane.
*Koła w standardzie jakieś konkretne rozmiary, nic z rzeczy w stylu "kółek" w cinquecento itp.
*Dynamiczny z dobrym przyspieszeniem, dobry i sprawdzający się głównie na krótkich odcinkach w cyklu miejskim 3-15km ale i na trasie co by nie pozostawał w tyle.
*Skrzynia biegów manualna oczywiście.
Liczę na pomoc ludzi, którzy znają naprawdę sporo ciekawych marek i są w stanie zaproponować mi jakieś konkretne rozwiązania. Być może ktoś miał coś podchodzącego pod moje wymagania i może polecić z własnego doświadczenia lub odradzić. Gdybym miał ograniczyć się do konkretnych marek, ale nie modeli to myślałbym w kategoriach: Audi, Honda, Rover, Mazda, BMW, Mitsubishi, Nissan, Opel, Toyota i Volkswagen.