Samochód do +/- 15k

04 Paź 2012, 14:24

Witam :D chciałbym kupić samochód do około 15 tyś. Będzie to moje pierwsze, będę chciał nim codziennie dojeżdżać do szkoły(około 100 km dziennie). Oczywiście liczy się dla mnie spalanie, (diesel/benzyna obojętne) byle nie przekraczało średnio 8l. Musi to być małe autko najlepiej 3/4 drzwiowe chodź rozważę propozycje 5 drzwiowych. Fajnie by było gdyby było one dość dobrze wyposażone w środku(oczywiście z radiem xd). Kolor : najlepiej czarny/srebny metalik. Skrzynia biegów : manualna. Moc: raczej nie chciał bym przekroczyć 130km. Typ: sedan/hatchback obojętne. Zależy mi również na niskiej awaryjności i tanich podzespołach. Wybrałem kilka propozycji: 8)
- Alfa Romeo 147
- VW Golf IV/ Polo IV
- Seat Ibiza III
- Audi a3
Oglądałem kilka Alf i Seatow, niestety tylko na zdjęciach były "fajne". Co polecacie a co odradzacie. Proszę o pomoc. Ostatnio natrafiłem na 2 seaty :
- [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
- [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydają się zadbane itp. Chyba pojadę je oglądać. Jeszcze raz prosze o rade co kupic. Z góry dzięki. :twisted:
Teti
Nowicjusz

Auto: Nie mam

04 Paź 2012, 14:57

z wyjątkiem Polo, wymieniłeś praktycznie wszystkie samochody pożądane przez młodych gniewnych. Brakuje tu tylko passata heh ;-)

Osobiście, skupiając się na tych egzemplarzach brałbym polówkę choćby i dlatego, że najłatwiej będzie znaleźć niezajeżdżony egzemplarz.

Natomiast jeśli wolałbyś coś bardziej oryginalnego i jak dla mnie bijącego na łeb w/w egzemplarze to szukałbym coś z 75-tki np. [link do oferty na Allegro wygasł] Mimo tego co może sugerować wygląd tego samochodu, słynie z tego iż części do niego są na prawdę tanie a sama mechanika na bardzo wysokim poziomie bezawaryjności. Samochód z klasą.
Chwała nie przemija ...
jovovich
Początkujący

Miejscowość: Piekary Śląskie
Prawo jazdy: 16 01 2008
Auto: Audi a3
Silnik: 2.0 TFSI 200km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

04 Paź 2012, 15:03

Może jakiegoś Peugeota?
206 na przykład.
maniaka
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

04 Paź 2012, 15:12

206 siostra dziewczyny kupiła za 8tyś. Za 10tyś masz mnóstwo egzemplarzy. Szkoda brać taki samochód mając praktycznie dwa razy taki budżet
Chwała nie przemija ...
jovovich
Początkujący

Miejscowość: Piekary Śląskie
Prawo jazdy: 16 01 2008
Auto: Audi a3
Silnik: 2.0 TFSI 200km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

04 Paź 2012, 17:59