16 Gru 2014, 23:56
Witam! Poszukuję auta do 16 tysięcy złotych, chciałbym żeby była to kwota łącznie z wszelkimi opłatami, a więc samo autko pewnie ok 13-14 tysięcy. Do tej pory jeździłem Corsą B, obecnie już zezłomowaną. Poszukując oszczędności zastanawiam się nad autem benzynowym z zamontowanym już lpg lub dieslem. Trasy, które przejeżdżam są bardzo różne ponieważ poruszam się z obrzeży do centrum miasta i po mieście (ok. 5-20km). Rzadziej jakieś dłuższe trasy ponad 25km czy wyjazdy nad morze w wakacje 100-120km. W ostatnim czasie średnio w tygodniu pokonuję 240-260km. Moją uwagę skupiam głównie na hatchbackach i sedanach. Co do wyposażenia to z pewnością standardowo przydałaby się klimatyzacja, elektryczne szyby i lusterka, radio CD, wspomaganie. Rodzaj skrzyni biegów nie ma dla mnie znaczenia. Mieszkam w woj Zachodniopomorskim, a dokładniej w Szczecinie i nie ukrywając nie chciałbym zbyt daleko szukać nowego auta. Proszę o podpowiedź jaki rodzaj paliwa lepiej nadaje się do tego typu jazdy i oczywiście mile widziane konkretne modele. Sam zastanawiam się nad np. BMW E46, Mercedes C-klasa.