REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Mathek2017 napisał(a):Audi A4 B6 2.4 V6 170KM
Mathek2017 napisał(a):Honda Accord VII 2.4 190KM
Mathek2017 napisał(a):Mazda 3 1 gen. 2.0 150KM
Mathek2017 napisał(a):Ford Mondeo 2.5 V6 170KM - może być, ogólnie ok, ale wiem że te silniki miały pewien problem z jakimś urządzonkiem, co jak się popsuło to chodził jak 2.0 a z tego co pamiętam nie do kupienia/naprawienia
Mathek2017 napisał(a):Na pewno poszukuję samochodu nie wielkiego
Invi napisał(a):Audi A4 B6 2.4 V6 170KM
Nie wiem czy tak świetny silnik biorąc pod uwagę częste wycieki i troszkę słabt stosunek spalanie/osiągi
Invi napisał(a):Honda Accord VII 2.4 190KM
Musiałbyś dorzucić 5k. Rdzą się nie martw
Invi napisał(a):Mazda 3 1 gen. 2.0 150KM
Rdza i masa szrotu na rynku
Invi napisał(a):Na pewno poszukuję samochodu nie wielkiego
leon 1 - 4,18 długości
mondeo 3 - 4,73 długości
Invi napisał(a):Popatrz na s40 2.4. chyba najlepiej spełni Twoje wymagania.
Faber napisał(a):A ja polecę Lagune II FL z 2.0 turbo. W tej kasie miałbyś auto z końca produkcji, które jest już po wyeliminowaniu wad i bolączek z lat wcześniejszych. Silnik dynamiczny i dobry do lpg
mike napisał(a):Z Twoich propozycji na pewno skreśliłbym Octavię, bo to ta sama płyta podłogowa co w obecnym Leonie, więc tak naprawdę żadna zmiana.
mike napisał(a):Jeśli chodzi o Mazdę... ...trójka to klasa niżej, więc niejako nie ma na starcie szans z Accordem czy Mondeo.
mike napisał(a):Czemu odpadają Ople? Możesz mieć Astrę/Vectrę ze świetnym 2.0t, ew Saab 9-3 z tymże silnikiem
Mathek2017 napisał(a):Tak szczerze mówiąc, zawsze marzyło mi się Volvo, ale kompletnie nie znam tych samochodów. Jak wygląda eksploatacja ? Nie ma jakiś niepotrzebnych udziwnień, jakiś rzadkich i drogich części ? Toleruje dobrze LPG ?
Rom33 napisał(a):C30/S40/V50 to w połowie Fokus, dużo zamienników. Trwały i bezpieczny samochód, nie ma żadnego problemu z częściami
Rom33 napisał(a):Realne są raczej roczniki 2005-2006 w tym budżecie, na polifty nawet nie patrz.
Ossy napisał(a):2.4 R5 pali tyle samo co 2.0, jest bardziej elastyczny, ma przyjemniejszy dźwięk, a koszty utrzymania będą trochę wyższe, bo ma 5 cylindrów, a nie 4.
Mathek2017 napisał(a):Rom33 napisał(a):
Realne są raczej roczniki 2005-2006 w tym budżecie, na polifty nawet nie patrz.
A jest duża różnica w przed i po liftowym ?