REKLAMA
Witam
Otóż od dłuższego czasu poszukuję i nie mogę zdecydować jaki samochód zacząć fizycznie szukać. Zastanawiałem się nad:
Audi A4 B6 2.4 V6 170KM - stonowany wygląd, świetny silnik w którym zakochałem się jakiś czas temu (miałem okazję prowadzić chwilę i jeździć A6 z tym silnikiem), ale raczej odpada ponieważ przerażają mnie koszty napraw za samo zawieszenie, wiadomo, do gazu super...
Honda Accord VII 2.4 190KM - bardzo ładny samochód, super silnik, z rdzą już bym sobie jakoś poradził bo pewnie po jakimś czasie by wyszła... ale tutaj dochodzi kwestia gazu i zdania są podzielone, ale raczej znajduje się te negatywne, albo pozytywy z ALE
Mazda 3 1 gen. 2.0 150KM - jak wyżej
Ford Mondeo 2.5 V6 170KM - może być, ogólnie ok, ale wiem że te silniki miały pewien problem z jakimś urządzonkiem, co jak się popsuło to chodził jak 2.0 a z tego co pamiętam nie do kupienia/naprawienia to jest praktycznie po za jakimiś magikami, do gazu ok
Skoda Octavia I 1.8T - byłoby najlepszym wyjściem, ale nie wiem kompletnie jak i z kim zabierać się za sprawdzenie samochodu z Turbo i na co faktycznie zwracać uwagę żeby nie kupić bubla, do gazu super
Na pewno poszukuję samochodu nie wielkiego (tj. aktualnie mam Leona 1M i może to być ta wielkość samochodu, ew. trochę mniejszy czy większy). Musi mieć dobry silnik pod gaz i musi to być raczej samochód niezawodny. Cena 20 000 zł to cena za sam samochód, na ew. rozrządy, opony, ubezpieczenie itd., mam dodatkowe środki. Nie musi to być pocisk, chcę delikatnie mocniejszy silnik. Na pewno odpada Coupe i jakieś mikrusy jak np. Colt, oraz typy samochodów jak Subaru Impreza. Odrzucam wszystkie Ople, BMW oraz Mercedesy. Nie interesuję mnie również różnego rodzaju wersje sportowe jak eSki od Audi czy ST od Forda, ponieważ też zapewne nie wyrobiłbym z pieniędzmi na części. Co polecacie w takiej konfiguracji ? Jestem ciekaw waszych propozycji.
EDIT: gaz, jaki byłby zakładany to STAG, mam dobry serwis w okolicy.