Samochód do 21 k

12 Cze 2012, 21:09

Witam poszukuję nie za dużego i taniego w eksploatacji samochodu. Najlepiej nie starszy niż 2007, z klimą. Rocznie robione będzie koło 6 k km, głownie w mieście na niewielkich trasach. Myślałem nad Peugeotem 207 i Corsą D. Mam też możliwość dość okazyjnie kupić Peugeota 206 plus z 2010 1.4 benzyna albo C4 z 2007 1,6HDi. Lepiej siedzi mi się w tym drugim, ale z drugiej strony czy potrzebne mi takie duże auto? Czy coś jeszcze wartego jest uwagi w tej cenie?
PiotrekWu
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

14 Cze 2012, 14:32

Postaw na 2007 fajnie się prezentuje,póki co mało słyszy się o awaryjności- może dlatego,że jest to stosunkowo nowy model:) A poza tym tani w utrzymaniu i ekonomiczny.
Dabtuner
Aktywny

15 Cze 2012, 01:15

A jak miałby się koszty utrzymania takiego 207 w stosunku do C4? Patrząc na allegro zauważyłem, że np. tarcze i klocki hamulcowe pasują do 207 i C4. Po za tym czy użytkowanie samochodu HDi na krótkich trasach nie miałoby wpływu na jego sprawność? Dodam, że jest to model bez filtra cząstek stałych.
PiotrekWu
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Te samochody są najbardziej trwałe
    Trwałość samochodu ma znaczenie zarówno dla tych kierowców, którzy kupują samochód raz na wiele lat, jak i dla tych, którzy rozglądają się za dobrym autem używanym. Amerykański portal zajmujący ...