Samochód do 22.000 pln

02 Kwi 2008, 11:12

Stary szuka jakiegoś solidnego auta do 22.000 pln
Zastanawia się głównie nad audi a4/b5, passatem b5, volvo s40 i skodą octavią. Najlepszy byłby diesel do 2.5 i rocznik od 1997. Jak ktoś ma doświadczenia z tymi samochodami lub jest w stanie polecić coś lepszego w tej cenie to byłbym wdzięczny.

Ja mam trochę inne poglądy i moje propozycje to np.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

:D :D
siara94
Początkujący

Miejscowość: Łódź

02 Kwi 2008, 14:48

odradzam ci mercedesa bo jest stary i zaraz go rdza zacznie brać albo już ją ma . Ja bym się zastanawiał nad seatem leonem i avensisem
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

02 Kwi 2008, 16:52

no z tymi mercami jest różnie , moj znaomy mial c klase 99 rok i padaka juz bralo a drugi znajomy ma wlasnie okularka i jest super
greyt
Początkujący

02 Kwi 2008, 16:56

Mi też najbardziej pasuje Leon wysokie miejsca w rankingach niezawodności co najważniejsze jeśli samochód nie ma służyć tylko do wyjazdów weekendowych, ale codziennej jazdy. i jak na ten rocznik nie wysoka cena, a 1.8 z takim autem powinien dac rade no i nie jakis bardzo wysoki przebieg.
siara94
Początkujący

02 Kwi 2008, 18:33

a inne auta których nie wymieniłem ?? jakie polecacie ??
siara94
Początkujący

02 Kwi 2008, 19:51

Ja podobnie jak kolega wyżej. Decydowałbym się na Leona, albo Avensisa. Wspominałeś o Passacie B5, to też jest całkiem przyzwoita propozycja.

Za te pieniądze kupisz jeszcze Astrę II albo Golfa, ale widzę, że chcecie jakieś większe autko. To i w sumie Leon odpada, bo to kompakt, a nie klasa średnia.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LX - terenowy krążownik
    Najczęściej kupowanymi autami Lexusa są obecnie SUV-y. W Polsce klienci mogą wybrać popularnego Lexusa NX lub większego Lexusa RX, tymczasem za oceanem oferta obejmuje też dwa jeszcze większe modele – GX oraz prekursora ...

02 Kwi 2008, 21:13

Co do tych fur co wymieniłes;]

C5- wygląda na ładnego ale pewnie już połowa elektroniki niedziała
Leon- Bardzo dobpra propozycja
Merc- sypie sie ze starości
Ładna zadbana i nie aż taka stara

A może to??

Peugeot 406

Ford Mondeo

Volvo S40

Opel Vectra
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

03 Kwi 2008, 07:00

Co do astry też wchodzi w grę. Co do Mondeo - trudno znaleźć w takiej cenie fajny egzemplarz. Zastanawialiśmy się kiedyś nad e39 dla którego wiadomo że można dać te kilka tysi więcej ale koszty utrzymania troche za wysokie.
Co do elektroniki w c5 i sypiącego się Merca to mamy mechanika w rodzinie więc nie ma problemu, żeby sprawdzić co tak naprawdę składa się na tą cenę.
A może ktoś zna jakieś głębsze informacje na temat kosztów utrzymania e39 2.5 diesel ??

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - co na temat tej mazdy sądzicie ??
siara94
Początkujący

03 Kwi 2008, 22:49

Tam Mazdka ładna dobrze wyposarzona jak na ten rocznik ale duży przebieg
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań