REKLAMA
Witam.
Chciałbym kupić samochód właśnie do 22tys zł. To będzie pierwsze "tylko moje auto". Jeżdże samochodem taty dość często od ponad dwóch lat, często dłuższe trasy, więc jakby nie patrzyć mam już jakiś staż za kółkiem.
Chciałbym, żeby samochód nie był stary, powiedzmy 2003r. wzwyż. Moc od 100~110KM. Silnik do 2.0l bardziej preferowałbym diesel'a lecz ekonomicznego PB też przyjmę Nie chce żeby silnik miał jakiś kosmiczny przebieg.
Klimatyzacja też jest przeze mnie porządana. Skórzana tapicerka niekoniecznie, ale byłaby napewno ogrómnym plusem przy wyborze samochodu.
Najpierw myślałem o jakimś coupe (najbardziej Opel Astra II Bertone) a później oglądałem jakieś większe hatchback'i i sedany. Myślałem nad Reanult Laguna II, Passat B5fl, Golf 4, Polo IV FL (tu znalazłem na szybko jednego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ) Ford Mondeo MK3, Ford Focus MK2. przed chwilą znalazłem peugeot'a 607 [link do oferty na Allegro wygasł] tez mi sie podoba i to bardzo ale nie wiem czy cena nie jest czasem za niska jak za uto tej klasy.
Ogólnie poszukuje auta dynamicznego, przestronnego, ekonomicznego.
aaa mogę również dodać, że nie ma problemu żebym jechał do niemiec po samochód.
Chcę się tak orientacyjnie dowiedzieć jakie macie propozycje, ceny i rady dla mnie
Czekam na wasze opinie i propozycje.
Pozdrawiam