Samochód do 23 tyś Hatchback, Do pracy...

14 Lut 2014, 00:44

Wrzucam tutaj interesujące mnie typy Opli:
1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2. [link do oferty na Allegro wygasł]
3. [link do oferty na Allegro wygasł]

Typy wrzuciłem według kolejności zainteresowania. Nr 1 jest najdroższy ale chyba też najlepiej wyposażony.

Chciałbym was zapytać jak sądzicie czy któryś z tych się nadaje, i jakie ewentualne ryzyko może być kupując takiego diesela. Czy te diesele 1,7 mają DPF? Co jest ich słabą stroną? Czy grożą mi jakieś poważne usterki w dość krótkim czasie, i czym one się objawiają?

Bardzo proszę o pomoc.

Co do Fiatów pogadam z rodzicami ale Tata nie jest do nich za bardzo przekonany. Niestety będzie ciężko ponieważ nawet jak się uprę i coś potem trzeba będzie naprawić to będzie wypominanie a wolałbym mieć spokój.
KomisarzRexx
Nowicjusz

Auto: Nie mam

15 Lut 2014, 15:25

Mam jeszcze jedno pytanie jak można sprawdzić oryginalnośc przebiegu po numerze VIN? Czy jak zadzwonię do najbliższego salonu Opla i podam nr VIN, to podadzą mi datę ostaniej wizyty w serwisie wraz ze stanem licznika?
KomisarzRexx
Nowicjusz

Auto: Nie mam

15 Lut 2014, 16:16

Ja 2 lata temu miałem podobny dylemat tyle, że kwota była trochę wyższa i brałem pod uwagę Astre, Focusa i Fiata Bravo. Wygrało Bravo ze względu na design, dobre wykończenie wnętrza, proste silniki benzynowe i spory jak na swoją klasę bagażnik. Przez 2 lata nie wymieniłem nic poza elementami eksploatacyjnymi, a więc szczerze polecam Fiata Bravo z silnikiem 1.4 90 KM. Co ważne w przypadku zakupu Astry lub Focusa, którego chyba nie bierzesz pod uwagę to masz bardzo duże szanse na zakup samochodu, który jeździł we flocie.
Sebastianos
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Auto: Peugeot 508 SW
Silnik: 1.6 THP
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Jeszcze bardziej zwrotne: zawieszenie - Audi RS 6 Avant
    Zarówno przednia, jak i tylna oś nowego Audi RS 6 Avant to konstrukcje pięciowahaczowe, osobno pochłaniające siły wzdłużne i poprzeczne. Połączenia i ramy pomocnicze wykonane są głównie z aluminium. Rozstaw ...