Samochód do 23 tyś Hatchback, Do pracy...

14 Lut 2014, 00:44

Wrzucam tutaj interesujące mnie typy Opli:
1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2. [link do oferty na Allegro wygasł]
3. [link do oferty na Allegro wygasł]

Typy wrzuciłem według kolejności zainteresowania. Nr 1 jest najdroższy ale chyba też najlepiej wyposażony.

Chciałbym was zapytać jak sądzicie czy któryś z tych się nadaje, i jakie ewentualne ryzyko może być kupując takiego diesela. Czy te diesele 1,7 mają DPF? Co jest ich słabą stroną? Czy grożą mi jakieś poważne usterki w dość krótkim czasie, i czym one się objawiają?

Bardzo proszę o pomoc.

Co do Fiatów pogadam z rodzicami ale Tata nie jest do nich za bardzo przekonany. Niestety będzie ciężko ponieważ nawet jak się uprę i coś potem trzeba będzie naprawić to będzie wypominanie a wolałbym mieć spokój.
KomisarzRexx
Nowicjusz

Auto: Nie mam

15 Lut 2014, 15:25

Mam jeszcze jedno pytanie jak można sprawdzić oryginalnośc przebiegu po numerze VIN? Czy jak zadzwonię do najbliższego salonu Opla i podam nr VIN, to podadzą mi datę ostaniej wizyty w serwisie wraz ze stanem licznika?
KomisarzRexx
Nowicjusz

Auto: Nie mam

15 Lut 2014, 16:16

Ja 2 lata temu miałem podobny dylemat tyle, że kwota była trochę wyższa i brałem pod uwagę Astre, Focusa i Fiata Bravo. Wygrało Bravo ze względu na design, dobre wykończenie wnętrza, proste silniki benzynowe i spory jak na swoją klasę bagażnik. Przez 2 lata nie wymieniłem nic poza elementami eksploatacyjnymi, a więc szczerze polecam Fiata Bravo z silnikiem 1.4 90 KM. Co ważne w przypadku zakupu Astry lub Focusa, którego chyba nie bierzesz pod uwagę to masz bardzo duże szanse na zakup samochodu, który jeździł we flocie.
Sebastianos
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Auto: Peugeot 508 SW
Silnik: 1.6 THP
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nocne przymrozki to zmora kierowców
    Nawet niewielkie przymrozki potrafią być zagrożeniem dla bezpieczeństwa jazdy. Zjawisko to może negatywnie wpływać na widoczność oraz zwiększać ryzyko poślizgu. Spadek temperatury powietrza poniżej zera może nagle skomplikować ...