REKLAMA
Witam,
W najbliższym czasie zamierzam kupić samochód (raczej będę się starał ściągnąć samochód z niemiec) i bardzo bym prosił Was o poradę średnio miesięcznie robię tysiąc km czasami więcej, 80% miasto 20% trasa (głównie nastawiam się na miasto). Wpadły mi w oko dwa modele pierwszy starszy rocznikowo 2005 r Audi A4B7 1.9 tdi (sedan, bez filtra dpf, wiem że ciężko znaleźć ale widziałem że można dostać takie, zapewne przerobione) i rocznikowo młodszy z 2009/10 Ford Fiesta mk7 z benzynowym silnikiem 1.4 96 km i teraz takie pytanie - jaki samochód Wy byście wybrali ? starszy rocznik ale wiekszy i wygodniejszy czy może młodszy ale ładniejszy (nie mówię że Audi jest brzydkie bo też jest piękne ) i mniejszy, jak wygląda eksploatacja ze strony finansowej tych dwóch modeli ( nie ukrywam że chodzi mi o tańszy samochód w utrzymaniu) i też nie jestem w 100% pewny czy za pieniądze z rzędu 25 tys kupię Audi w dobrym stanie technicznym? A może macie coś innego do polecenia ? czekam na odpowiedzi i propozycje, dzięki